Green Park weet weer wat winnen is

Michael Kamsteeg op weg naar een treffer

Eindelijk was daar zaterdagavond de broodnodige winst voor de pupillen van coach Bert Bouwer. Al zag dat er in de eerste zes minuten in de wedstrijd tegen het Belgische Tongeren niet naar uit. Green Park keek al heel snel tegen een 1-4 achterstand aan. Langzaam vocht de ploeg zich echter terug. Mede door toedoen van de van blessures teruggekeerde Samir Benghanem en Tim Bottinga kon er weer eens gejuicht worden in de Bene League.

Beide routiniers zijn nog niet op volle kracht maar zij bezorgden de Belgische verdedigers wel handenvol werk waardoor de andere spelers meer ruimte kregen. Vooral Donny Vink profiteerde daarvan. Dit alles werd goedkeurend bekeken op de tribune door Nils Dekker die in een tijdsbestek van twee dagen even zo vele operaties onderging aan schouder en voet.

In de 18e minuut kwam Green Park voor de eerste keer op voorsprong: 8-7. Doordat Tongeren meer fouten begon te maken, vooral in de afwerking, liep Aalsmeer tot aan de rust zelfs uit naar 16-10.

Keepers terug
In de tweede helft werd deze voorsprong verder uitgebreid en na een kwartier in het tweede bedrijf was de strijd gestreden met een 24-16 score op het bord. Met deze ruime  voorsprong gunde Bert Bouwer de keepers Gaby Birjovanu en Marco Verbeij een kortstondige terugkeer. Beide goalies kenden een periode van lang blessureleed en werden deze avond afwisselend gebruikt bij enkele strafworpen. Marco Verbeij stopte zelfs een strafworp en toonde zich daar zeer gelukkig mee. In het laatste kwartier werd de voorsprong  zelfs nog vergroot tot 34-22. Grote vreugde bij de spelers en een score die de Aalsmeerse aanhang lange tijd niet gezien heeft.

Een goede avond dus voor Bouwer en zijn mannen ook mede door het verlies van Volendam dat nu drie punten minder heeft dan Green Park. Met nog twee wedstrijden te gaan moet het tot de mogelijkheden behoren om de Volendammers op achterstand te houden.

Volgende week: JD Hurry Up – Green Park Aalsmeer en Volendam – Kembit Lions.
De laatste ronde: Green Park Aalsmeer – Atomix en Herpertz Bevo – Volendam.