Green Park slaat toe in Sittard, twaalfde landstitel in vizier 

Door: Klaas Leegwater. In het eerste finaleduel om de landstitel (best-of-three) heeft Green Park een gevoelige en belangrijke tik uitgedeeld aan Kembit Lions. In Sittard boekten de sterk en agressief spelende Aalsmeerders een 27-23 overwinning, winst volgende week tijdens de return in de Bloemhof betekent voor de bloemendorpers de twaalfde landstitel. Bij een nederlaag van de zwarthemden valt een week later de beslissing in Limburg. Trainer Bert Bouwer: “Mijn team had vandaag een heel goede dag.”

De vreugde bij de ploeg van Bouwer na de winstpartij was groot. Dat gold ook voor het contrast. Terwijl de bezoekers een feestje vierden en alvast een ‘kampioensfoto’ lieten maken, likte de thuisclub haar wonden. Spelers van Lions zaten of lagen gedesillusioneerd op de vloer. Wat de Limburgers dit seizoen in drie eerdere confrontaties met de Aalsmeerders niet was overkomen gebeurde op deze gedenkwaardige zaterdag wel: verslagen door de aartsrivaal en dan ook nog eens in eigen huis.

Slordig
Zonder belangrijke pion Joao Ramos en het ontberen van de vereiste topvorm bij enkele bepalende spelers was het bij de ploeg van trainer Christoph Jauernik zoeken naar het juiste ritme en goede gevoel. Het spel van Lions kenmerkte zich als onrustig, verkrampt en slordig, vooral in aanvallend opzicht. Behoudens in de eerst minuten toen de gastheren als een wervelwind van start gingen (4-2), werd de wedstrijd gedicteerd door Aalsmeer dat vanaf 7-7 een voorsprong niet meer uit handen gaf.

Schade beperkt
Louter door fantastisch keeperswerk van Luuk Hoiting, de 28-jarige goalie die bezig is met zijn laatste seizoen kende voor de pauze meer dan tien stops, bleef de schade voor Lions bij rust beperkt tot 11-12. In de tweede helft kon ook de Limburgse uitblinker niet voorkomen dat het sterk acterende Green Park met Rob Janssen, Tim Bottinga en keeper René de Knegt als beste spelers de marge opvoerde naar maximaal vijf treffers, 18-23 ruim tien minuten voor tijd.

Met nog twee minuten op de klok kwam Lions terug tot 23-25, een gemiste strafworp van Limburger Ivo Steins en in de aanval direct daarop de 23-26 van Tim Bottinga, zijn twaalfde van de middag, betekende dat de lach al voor het laatste fluitsignaal doorbrak bij spelers, begeleiding en het plukje Aalsmeerse aanwezigen op de tribune.

Met de 27-23 winst op zak en vol vertrouwen zit de huidige titelhouder op koers naar de volgende hoofdprijs. Lions zal de koppen komende week bij elkaar steken met de vraag waarom de ploeg beneden haar kunnen acteerde en hoe aanstaande zaterdag wel te vlammen.

Ontspannen
Trainer Bert Bouwer van Green Park deelde na de winst een compliment uit naar naar zijn selectie. “We hebben heel goed gespeeld, vooral verdedigend. Daar heb ik afgelopen week extra aandacht aan besteed.” De oefenmeester merkte dat er bij Lions veel druk op zat. “Zij moeten kampioen worden, dat kon je merken. Die druk zal volgende week bij de return nog een stukje erger zijn. Zij hebben persé winst nodig, wij kunnen er iets meer ontspannen naar toeleven.”

Jonkies
Bouwer vind het een groot pluspunt dat alle spelers die hij gebruikte in Sittard het goed deden. “Ook de ‘jonkies’, zij werden op sleeptouw genomen door de ervaren jongens. Dat betekent dat de jeugd doorbreekt.” En over volgende week: “We hebben nog niets, we zullen er net als vandaag honderd procent voor moeten gaan. Ik verwacht een zelfde soort wedstrijd, we liggen dicht bij elkaar.”

De return is zaterdag 12 juni in de Bloemhof, 19.00 uur. Livestream via handbalnl.tv. Bij een nederlaag van Green Park volgt beslissingsduel op 19 juni in Sittard.

Geen plaats voor supporters
Vanwege versoepelingen mogen volgende week tijdens Green Park-Lions 150 mensen in de Bloemhof aanwezig zijn. Voorzitter Mike van der Laarse: “Met ouders en partners van spelers van Green Park en Lions plus bestuursleden en een aantal sponsoren zit je al gauw aan dit aantal. Dus ik ben bang dat er geen plaats zal zijn voor supporters.” Alle aanwezigen worden vooraf getest op corona.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van H2 Makelaars

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel