Gelijkspel Aalsmeer-Bevo

Man of the Match: Donny Vink

Door: Jaap Maars. Gisteren werd de nationale handbalcompetitie hervat met voor Green Park Aalsmeer een interessante wedstrijd. Het was tegen Herpertz Bevo een herhaling van de bekerfinale van twee weken geleden die door Aalsmeer riant gewonnen werd. De gelijkopgaande en spannende wedstrijd kende gisteren geen winnaar.

Het was op voorhand al te verwachten dat het team van coach Hans van Dijk revanche zou willen nemen op de kansloze nederlaag in de bekerfinale die onlangs in Almere gespeeld werd. Vanaf het begin van de wedstrijd namen de Limburgers gisteravond in de Bloemhof het voortouw en halverwege de eerste helft gaf het scorebord een 6-9 stand aan. De ploeg van Wai Wong was wakker geschud en begreep dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Langzamerhand werd de druk opgevoerd en werd een ruststand bereikt met 15-15. In het tweede deel werden de rollen omgedraaid en nam Aalsmeer een voorsprong die na vijftien minuten uitgroeide tot 24-21. Het laatste kwartier werd het boeiendste gedeelte van de eerste wedstrijd in de NL-league.

Dertien keer Donny
Bevo kwam knap terug en kwam weer op gelijke hoogte. Ook de inbreng van Evon Mohlin mocht niet baten. De lange Zweed die doorgaans met zijn snoeiharde schoten trefzeker is kon slechts tweemaal het net vinden. Zijn overige doelpogingen gingen naast of over. Het was dan ook aan uitblinker Donny Vink te danken, tevens Man of the Match, dat de Aalsmeerders geen averij opliepen. Hij scoorde vanuit de linkerhoek liefst dertien keer.

De slotfase was zinderend met een voorsprong van één goal voor Bevo, waarna Aalsmeer toch weer terugkwam met nog 30 seconden op de klok.

Het was coach Hans van Dijk die als eerste een time-out aanvroeg. Hierna smoorde de aanval van Bevo en met nog vier seconden te gaan was het nu de beurt aan Wai Wong voor de time-out.  Het laatste schot van Aalsmeer leverde ook geen doelpunt op en zodoende werd de eindstand 28-28. Gezien het spel van beide teams was dit een juiste verhouding.

Zondag 21 april om 15 uur ‘de derby’ in de Bloemhof tegen Volendam.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van MJK Advies)