FIQAS naar bekerfinale

De handballers van FIQAS Aalsmeer hebben zich geplaatst voor de bekerfinale. Donderdagavond versloegen de Aalsmeerders in het Limburgse Panningen Targos Bevo met 22-27. Tegenstander op waarschijnlijk 5 mei in Almere is landskampioen OCI/LIONS dat Volendam in een zinderende halve finale in de verlenging met 34-35 versloeg.

Bekersucces voor de mannen van trainer René Romeijn. Zijn ploeg begon sterk aan de halve finale in Panningen. Tot halverwege de eerste helft wisten de bezoekers Targos Bevo met doeltreffend spel en goed verdedigingswerk van het lijf te houden. Daarna moest FIQAS toestaan dat de thuisclub langszij kwam en een voorsprong pakte. Ruststand 13-12.

Begin van het tweede bedrijf liep Targos Bevo eerst weg naar 15-12 waarna FIQAS zich knap herstelde naar 17-17. Daarna begon het team van Romeijn gestaag te bouwen aan een beslissende voorsprong. Via 17-20 en een belangrijke penaltystop van doelman Marco Verbeij liepen de  Aalsmeerders uit naar 17-24 tien minuten voor tijd.

Die ruime marge leidde uiteindelijk tot een 22-27 winst voor de bezoekers. Targos Bevo, dat in het verleden twee keer een finaleplaats afdwong maar steeds naast de beker greep, kan zich verder concentreren op de play-offs voor de landstitel waarin de formatie uit Limburg goede kans heeft op de finaleduels.

FIQAS dus naar de finale in Almere waar het op waarschijnlijk 5 mei OCI/LIONS treft. In een handbalthriller versloegen de Limburgers het taaie Kras/Volendam in de verlenging met 34-35. Honderd seconden voor tijd stond de thuisclub nog met 32-30 voor.

Op 30 april speelt FIQAS opnieuw een duel bij Targos Bevo, in de play-offs. Of die wedstrijd nog interessant is voor FIQAS hangt af van het Aalsmeerse resultaat aanstaande zaterdag tegen Hurry-Up. Thuis in de Bloemhof, aanvang 19.15 uur.