FC Aalsmeer herpakt zich met overtuigende zege

Luke Vahle vervolmaakt zijn hattrick (Foto Ton Van Eenennaam)

Door: Matthijs Bos. Het was weer een bomvol voetbalweekend. FC Aalsmeer Zaterdag speelde zijn negatieve vorm kwijt met winst op bezoek bij De Meern, RKDES bleef steken op een gelijkspel in de topper tegen Soccer Boys en het lukte Aalsmeer Zondag tegen TABA niet om twee wedstrijden op rij te winnen.

Na twee teleurstellende nederlagen tegen DVVA en Zuidvogels, heeft FC Aalsmeer zaterdag de weg naar succes teruggevonden met een indrukwekkende 1-4 overwinning op De Meern. De wedstrijd begon met FC Aalsmeer in een 4-4-2 formatie, met aanvallende middenvelder Mike Dam terug in de basis voor de niet helemaal fitte Dylan Nieuwendijk. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na twintig minuten spelen, toen spits Luke Vahle de score opende na een knappe assist van verdediger Jelmer van der Kamp. De Meern liet zich niet zo gemakkelijk opzijzetten en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Mede dankzij uitstekend keepen van Marijn van Wandelen, stond het bij rust slechts 1-1. Na de rust bracht de inbreng van Dylan Nieuwendijk nieuwe energie in het spel van FC Aalsmeer. Nieuwendijk viel goed in, en mocht de assist op 1-2 op zijn naam schrijven, Vahle scoorde zijn tweede goal uit de goede pass van de middenvelder. Het derde doelpunt van FC Aalsmeer werd gescoord door Giliano Eijken, die met een knappe afronding de voorsprong vergrootte. Het slotakkoord was opnieuw voor Luke Vahle, die met een subtiele voetbeweging zijn derde doelpunt van de middag maakte, zijn elfde in de competitie. Met een hattrick op zak werd Vahle met applaus gewisseld. Met deze overwinning blijft FC Aalsmeer slechts twee punten achter koploper BFC in de strijd om de titel in 1B. Volgende week staat de streekderby tegen Argon op het programma voor FC Aalsmeer, terwijl koploper BFC het opneemt tegen de nummer twee Zuidvogels.

Topper blijft onbeslist
Het is ongekend spannend in 3A waar RKDES in uitkomt. De nummers één tot en met zeven staan op slechts acht punten van elkaar. Puntverlies kan daarom dodelijk zijn. RKDES ging op bezoek bij Soccer Boys in Bleiswijk. DES verkeert in goede vorm, en hoopte daarom directe concurrent Soccer Boys te kunnen verslaan. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De nummers drie en vier speelden eerder al in Kudelstaart tegen elkaar. Toen werd er gewonnen door DES. Zaterdag kwam er geen winnaar uit de strijd, het bleef 0-0. Grote winnaar van het weekend is BSC ’68 die in eigen huis Aarlanderveen wist te verslaan. Daarmee loopt RKDES twee puntjes uit op laatstgenoemde. Koudekerk lijkt ook in mindere vorm. Dat wist niet te winnen van de nummer 13, DoCoS. Volgende week komt nummer één-na-laatst Lugdunum op bezoek bij RKDES. Koploper Koudekerk gaat op bezoek bij Aarlanderveen. DES moet dus winnen, en hopen op een verlies van de lijstaanvoerder. In dat geval is de strijd om het kampioenschap nog lang niet gestreden.

Aalsmeer Zondag geeft voorsprong uit handen
Vorige week wist Aalsmeer knap te winnen van Quick 1890. In eigen huis hoopte Aalsmeer het goede gevoel een vervolg te geven. Aalsmeer begon goed tegen TABA met rechtsbuiten Ties Kleerebezem die binnen vijf minuten de 1-0 op het scorebord zette. Aalsmeer hield goed stand voor rust. Mede door uitstekend verdedigen van doelman Sem van de Ridder kon de ploeg van Bas Groenveld met een voorsprong de rust in gaan. Na rust stortte Aalsmeer als een kaartenhuis ineen. TABA domineerde de wedstrijd en stond binnen no-time op een 1-2 voorsprong. Aalsmeer kon niet meer terug vechten en slikte daarna de 1-3 en 1-4. De jonge selectie kan met opgeheven hoofd terugkijken op de eerste helft, en zich met goede moed voorbereiden op de wedstrijd van aankomend weekend. Dan gaan de Aalsmeerders op bezoek bij nummer 9 PVC in Utrecht.