FC Aalsmeer: de terechte kampioen

Door: Fred Ottenhof. Het lijkt zo simpel, als je de beste spelers hebt en het beste team bent, word je kampioen. Maar zo simpel is het natuurlijk niet, je moet nog wel even de wedstrijden winnen om die titel te pakken en makkelijk ging dat niet altijd, er waren een paar haperingen voor nodig om uiteindelijk het kampioenschap binnen te halen.

Het hele seizoen was het spannend, nederlagen, gelijke spelen maar gelukkig ook vele overwinningen. Ook in de laatste uitwedstrijd tegen TAVV werd het spannend. Na een 1-0 voorsprong in de eerste helft kwam FC Aalsmeer zelfs met 2-1 achter. Geen kampioen, geen feest en alle druk op de laatste thuiswedstrijd tegen EMM 21. Maar zo zit het team van trainer Verdonkschot niet in elkaar, de talloos meegereisde supporters stonden met hartklachten langs de kant te bibberen (althans ik) maar FC Aalsmeer bleef kalm en ging vol voor de overwinning. Een half uur later stond de eindstand op het scorebord 2-3. Gewonnen, kampioen en feest in de kantine.

Wat een seizoen, prachtig voetbal met af en toe een misstap, wat wil je nog meer. Ik feliciteer via deze voorbeschouwing dan ook iedereen in en rondom het team met het behaalde kampioenschap. Trainers, leiders, materiaalmensen, fysio en natuurlijk de gehele selectie proficiat!

Dan hebben we nog de laatste wedstrijd, een thuiswedstrijd tegen EMM 21 die met een overwinning nog een kans maken op nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse. Zij zullen veel supporters meebrengen naar Aalsmeer om dit te realiseren. Voor de supporters van FC Aalsmeer is dit een uitgelezen kans om het elftal te bedanken voor een geweldig seizoen. Die prestatie is een applausje waard. Ik heb het al gegeven maar zaterdag is het uw kans om het team te bedanken voor hun geleverde prestaties. Als u naar de Beethovenlaan komt dan beloof ik u dat ik samen met u voor de tweede keer applaudisseer. FC Aalsmeer, de terechte kampioen van de Tweede Klasse, klapt u met mij mee?

 

Klik hier voor video van de beslissingswedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin