Alleen Aalsmeer Zondag weet te winnen

Van de drie plaatselijke ‘voetbalgrootmachten’ kwam afgelopen weekend alleen de zondagtak van FC Aalsmeer tot winst. Achter de duinen bij Vogelenzang werd een 2-3 winst geboekt. Een knappe prestatie want trainer Erwin Mönnich miste een groot aantal vaste krachten. Aalsmeer zaterdag ging lelijk onderuit bij De Bilt en RKDES moest het dichterbij huis afleggen tegen Roda’23.
 
Voor de beide teams van FC Aalsmeer biedt de competitie weinig spannends meer. Ze moeten genoegen nemen met een positie in de middenmoot. Er kan nog een plekje geklommen of gedaald worden maar daar houdt het ook mee op. Ook een periodetitel zit er niet meer in.
 
Instorting
Aalsmeer zaterdag liet een kans liggen om de achterstand op De Bilt te verkleinen. Thuis eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Zaterdag vielen er opnieuw vier doelpunten. Helaas voor Aalsmeer allemaal in het voordeel van De Bilt. En allemaal in het laatste kwartier toen Aalsmeer een finale instorting beleefde. Komende zaterdag komt koploper CSW op bezoek. Die heeft nog iets recht te zetten na het 0-1 verlies eerder dit seizoen.
 
Goede zaken
Tegen het op de een na laatste plaats bivakkerende Vogelenzang deed Aalsmeer zondag goede zaken. In een wedstrijd die alle kanten op ging, trok Aalsmeer aan het langste eind. Twee spelers die opvielen waren doelman Stephan van Halm en invaller Jeffrey Hausel. De eerste stopte bij de stand 2-2 een penalty, de tweede maakte dusdanig veel 'oorlog' voor het Vogelenzangse doel dat er twee doelpunten uit voortvloeiden. Hausel maakte zelf de 1-2 en werd als doorgebroken speler onderuit gehaald zodat de tegenstander met een man minder verder moest. In die 'man-meer-situatie' kwam de winnende treffer op naam van Alexander Goes. 
Cruciaal
De komende weken zijn cruciaal voor RKDES. Er moeten nog punten gesprokkeld worden om degradatie te ontlopen. Derde van onderen staan de Kudelstaarters nu. Twee plekken en zeven punten hoger is de veilige haven. Een haast onmogelijke opgave voor het dit seizoen onmachtige RKDES. Slechts een wonder kan de ploeg in de nog resterende zes wedstrijden behoeden voor het spelen van nacompetitie. Zondag hield de ploeg 80 minuten stand in Bovenkerk. Toen wist Roda’23 de verdiende winnende treffer te scoren.
Bron: Voetbal In Aalsmeer
 
Foto's: wedstrijdfragmenten uit Roda'23-RKDES. Foto's Jaap Maars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel