Aalsmeerse tennissers actief op ABN AMRO

Ruben Spaargaren in actie tijdens het ABN-AMRO World Tennis Tournement (Archief AV/Arjen Vos)

Voor rolstoeltennisser Ruben Spaargaren breekt er een cruciale periode aan. Wil hij zijn droom om dit jaar deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio realiseren, dan moet hij een aantal plaatsen op de wereldranglijst gaan stijgen. Deze week doet hij mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournement. Daar versloeg hij gisteren de Spanjaard Daniel Cavarzaschi in twee sets. In het dubbel ging hij met de Belg Jef Vandorpe in de eerste ronde onderuit.

Spaargaren geldt als een talent in zijn discipline en is sinds twee jaar een stabiele speler in de top 20. Nummer 19 staat hij momenteel. In de dubbelranking is hij elfde. Om het bolwerk van de gevestigde orde te slechten zal de 20-jarige Aalsmeerder geduld moeten hebben. En dat is nou net een factor waar Spaargaren moeite mee heeft. Geduld bewaren in zijn wedstrijden en de tegenstander de fout laten maken. Als hij zich daarin verbetert, komt de klim op de ranglijst er vanzelf.

Gisteren zat het wat dat betreft mee in zijn eersteronde wedstrijd tegen de Spanjaard waar hij eerder een keer van won maar ook een keer van verloor. Hoe zeer Spaargaren Cavarzaschi ook onder druk zette met zijn beukende forehand, zijn taaie tegenstander bracht vrijwel alles terug. Spaargaren moest zijn best doen om zijn frustratie over de boogballen die steeds net binnen de lijnen vielen, in te houden.

Ander kaliber
Na een stroef begin, Spaargaren leverde in de openingsgame direct zijn service in, wist de Aalsmeerder de eerste set toch naar zich toe te trekken met 6-4. In de tweede nam hij rap een 4-1 voorsprong maar had toch moeite de partij af te maken. Met 6-2 pakte hij de tweede set en de winst. Vandaag wacht een speler van geheel ander kaliber. De Engelsman Alfie Hewett, nummer drie van de wereld, is in principe een paar maatjes te groot voor Spaargaren. Maar je weet nooit wat er kan gebeuren als Spaargaren zijn geduld weet te bewaren…

In juni wordt door NOC*NSF bekend gemaakt wie als deelnemers worden afgevaardigd naar Tokio. Het worden dus spannende maanden voor Spaargaren die na Rotterdam eerst naar Engeland en dan naar Amerika afreist om de nodige punten te sprokkelen.

Aalsmeerse tennisleraar
Tegelijk met Spaargaren stond ook een andere tennisser met een Aalsmeerse achtergrond op de baan. David Pel, tennisleraar bij Health Sports Club in de Beethovenlaan en woonachtig geweest in Aalsmeer, vormt een dubbel samen met Sander Arends. De eerste ronde was gelijk de laatste. Na een spannend slot verloren ze in twee sets van het duo Klaasen/Marach. De 28-jarige Pel kwam twee jaar geleden in het nieuws toen hij tegen de Italiaanse oud-profvoetballer Paolo Maldini mocht tennissen.

Tekst en foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Caravanaanbieden.nl

(advertentie)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin