Aalsmeer verlaat Dreef met winst

Afgelopen zaterdag werd de laatste officiële wedstrijd gespeeld van het vlaggenschip van FC Aalsmeer op het complex aan de Dreef. Zoals bekend verhuist de club een sportpark verderop en komt er onder meer een school en kinderdagverblijf op het huidige hoofdveld. Hoewel er niet veel meer op het spel stond, was het mooi voor de statistieken dat Aalsmeer een tijdperk van bijna een halve eeuw winnend afsloot. Tegenstander was Veensche Boys uit Nijkerkerveen.

Niet alleen de tegenstander, ook het weer werkte mee om er een fijne voetbalmiddag van te maken. Staande aan de zonnige kant met de rug naar de kantine vermaakte het publiek zich prima. De ongeveer 200 toeschouwers zagen een winnende thuisclub, drie treffers en een feestelijke aftocht van twee spelers die stoppen bij de hoofdmacht.

Topscorer
Calvin Koster nam de totale doelpuntenproductie deze middag voor zijn rekening. Hij scoorde halverwege de eerste helft zijn eerste en besliste de middag met twee treffers na rust.

De 5-3 nederlaag in de heenwedstrijd was hiermee gerevancheerd en Koster is met 21 seizoenstreffers tot nu toe topscorer in de tweede klasse en de beste schutter van de Aalsmeerse verenigingen.

Publiekswissel
Afscheid was er van twee spelers. De 22-jarige Floris Dokkum, die een jaartje bij Aalsmeer speelde, keert terug naar AFC. Zijn tien jaar oudere collega Ray Smidt heeft een langere staat van dienst. Hij keepte zes seizoenen voor de hoofdmacht waarin hij 150 wedstrijden speelde.

Tien minuten voor tijd kreeg Smidt een publiekswissel. Toen hij daarbij zijn shirt uittrok, kreeg hij van de scheidsrechter een gele kaart. Maar dat bleek een grapje. Als aandenken mocht hij de kaart mee naar huis nemen.

In onderstaand filmpje blikt Smidt kort terug op zijn periode bij Aalsmeer en vertelt hij wat zijn toekomstplannen zijn.

Foto’s: de publiekswissels van de scheidende spelers, Calvin Koster na wederom een treffer. Foto's Jaap Maars, film Arjen Vos