Aalsmeer start tweeluik halve finale met verlies

Ivo Steins gaat door het lint tegenover Samir Benghanem

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer hebben de eerste halve finale wedstrijd in de BENE-League (Final Four) met 29-28 verloren van Lions. In een enerverende maar vooral spannende wedstrijd toonden de Limburgers zich donderdagavond in de goed bevolkte sporthal de Bloemhof een tikkeltje slagvaardiger en slimmer dan de gastheren. Over twee dagen in Sittard is de return, de winnaar van de tweeluik speelt de finale tegen de winnaar van Sporting Pelt-Bocholt (eerste duel 28-25).

Met veel oud-spelers van Aalsmeer langs de lijn gaven beide ploegen elkaar in 60 minuten handbal bijna geen duimbreed toe. Alleen tegen het einde van de eerste helft wisten de bezoekers een marge te slaan naar drie treffers, voornamelijk door het scorend vermogen van  Jasper Adams die voor rust acht keer het net wist te vinden.  Met de 13-16 ruststand was nog alles mogelijk in de wedstrijd waarin naarmate de minuten vorderde de grimmigheid binnen de lijnen toenam.

Opstootje
Bij international Ivo Steins liep de temperatuur danig op, de Limburger vergaloppeerde zich na een doelpunt met intimiderende armbewegingen naar de bank van Aalsmeer. De oplopende spanningen mondden kort na de pauze uit in een kort opstootje tussen Steins en Aalsmeer-speler Samir Benghanem. Beiden kregen een twee minuten tijdstraf om af te koelen. Scheidsrechters Ruud en Paul Geraets hadden een lastige avond, kregen van beide ploegen veel commentaar bij een aantal discutabele beslissingen. Aalsmeer-trainer Bert Bouwer zag geel wegens aanmerkingen op de leiding.

Tactische opdracht
Met 27-28 op de klok vijf minuten voor tijd was het onderhoudende duel nog niet beslist, maar toen Lions in de 59e minuut met 29-28 opnieuw de leiding nam kon de thuisclub, ondanks een time-out van Bouwer om zijn ploeg met een tactische opdracht te leiden naar de gelijkmakende treffer, niet meer tot scoren te komen. Het nipte verlies dwingt landskampioen Aalsmeer zaterdagavond in de Fletcher hal te Sittard tegen de huidige bekerhouder van de BENE-League een overwinning te boeken met minimaal twee goals verschil.