Aalsmeer pakt op wonderbaarlijke wijze punt in Limburg

Assistent coach Ruud Neeft, Jimmy Castien en Evon Mohlin zien hun ploeg langszij komen (Foto Reza)

Door: Arjen Vos. In de categorie ‘altijd lastig’ stond zondagmiddag voor de Aalsmeerse handballers de uitwedstrijd bij Kembit Lions op het programma. Beide teams zijn immer aan elkaar gewaagd en het feit dat het bij zowel de Aalsmeerse als de Limburgse vereniging op bestuurlijk vlak behoorlijk stormt, gaf extra lading aan deze partij in de BeNe League. Zouden de spelers last hebben van de perikelen, was de vraag. Dat was moeilijk te constateren. En om nou te zeggen dat het aangevraagde faillissement de oorzaak was dat de Limburgers een zekere overwinning in de laatste minuten door de vingers lieten glippen, ging ook te ver.

Vrijwel de hele wedstrijd was Lions de bovenliggende ploeg en liet Aalsmeer achter de feiten aanlopen. Halverwege de eerste helft liep het verschil zelfs op naar zes treffers verschil al wisten de bezoekers het geslagen gat voor de pauze nog wel wat te dichten. Met 19-16 werd de kleedkamer opgezocht. Daarna werd het niet veel anders en zouden er maar weinig mensen in de zaal een stuiver gegeven hebben voor de kansen van de zwarte brigade uit Aalsmeer. En toch gebeurde het ongelooflijke. Bij het aanbreken van de laatste vijf minuten gaf het scorebord 36-30 in Limburgs voordeel aan. Normaal gesproken en gezien het wedstrijdbeeld, geen enkele reden om nog te twijfelen aan de winst voor de bovenliggende partij. Maar Aalsmeer richtte zich op, noteerde de ene na de andere voltreffer terwijl bij Lions niets meer leek te lukken. Het was aan Lions keeper Bram Kleijkers te danken dat de Limburgers de blamage van een nederlaag bespaard bleef. Hij stopte op miraculeuze wijze een zeker lijkende treffer in de slotseconde. Waar de Limburgers gedesillusioneerd afdropen werd de puntendeling van 36-36 door Aalsmeer als overwinning beschouwd.

Ondanks het sensationeel veroverde punt heeft Aalsmeer plaatsing voor de ‘final four’ niet meer in eigen hand. De ploeg staat met nog twee wedstrijden te gaan vijfde in de rangschikking met één punt achterstand op Lions en twee op Volendam. Komende zaterdagavond speelt Aalsmeer thuis in de Bloemhof tegen het Belgische HC Visé BM, dat momenteel tweede staat en al wel zeker is van de finals.

Aalsmeer tegen Aalsmeer
De loting voor de halve finale van de NHV-beker heeft Aalsmeer1 aan Aalsmeer2 gekoppeld. Deze wedstrijd wordt dinsdag 5 maart om 20 uur  in (uiteraard..) de Bloemhof gespeeld. Daarmee is het een zekerheid dat er in elk geval een team van Aalsmeer in de finale staat. Wanneer die gespeeld wordt is overigens nog de vraag. Normaal staat deze altijd geprogrammeerd voor Hemelvaartsdag maar vanwege een vol programma wordt gespeculeerd over Pasen. Dat zou Aalsmeer bijzonder slecht uitkomen omdat het gelijk valt met het Jac Stammestoernooi. Tegenstander in de topsporthal van Almere wordt Bevo of Lions.