Aalsmeer na twee nederlagen weer op koers

Krijgt Aalsmeer Argon morgen op de knieën? (Foto: archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. En weer een andere koploper. Elke zaterdag wisselen de eerste zes clubs uit de eerste klasse B van plek zodat het elke week spannender wordt, waar zal FC Aalsmeer na de wedstrijd van komende zaterdag staan?

Het is om gek van te worden, elke competitieronde verliest een kampioenskandidaat punten zodat na zeventien gespeelde wedstrijden er elke week een andere koploper is. FC Aalsmeer stond op plek 1, duikelde naar plek 4 en na de gewonnen uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen De Meern (1-4) staan ze nu op plek 3. Ik kan u verzekeren dat FC Aalsmeer weer een plekje opschuift als ze zaterdag winnen.

Dat moet dan gebeuren tegen SV Argon, de club uit Mijdrecht. De ‘buurtclub’ staat stijf onderaan met maar liefst 24 punten minder dan FC Aalsmeer maar wie denkt dat het een ‘makkie’ gaat worden heeft de uitwedstrijd niet gezien. In november versloeg FC Aalsmeer Argon met 0-2 maar met zeer veel moeite en geluk. Het zal zaterdag wederom een lastige wedstrijd worden.

Het lijkt soms wel eens dat FC Aalsmeer wat moeite heeft met de concentratie en inzet als ik sommige wedstrijdverslagen lees. Ik persoonlijk geloof daar niet zo in. Als speler heb je wel eens een periode dat het wat moeilijker gaat en misschien lijkt het dan dat de inzet wat minder is maar elke voetballer wil een geweldige wedstrijd spelen en zeker als je op dit niveau speelt. Bij een nederlaag komen altijd wel negatieve gevoelens bovendrijven maar soms verlies je een wedstrijd omdat de tegenstander beter is. Dat wil dus niet zeggen dat een nederlaag of een slechte wedstrijd te wijten is aan de concentratie of inzet.

Gelukkig heeft het team van trainer Verdonkschot de beschikking over Luke Vahle, de spits wist de vorige wedstrijd maar liefst drie keer te scoren. Natuurlijk is dat niet alleen aan Vahle toe te schrijven want om te scoren heb je als spits ook je medespelers nodig. Als het elftal zonder veel schorsingen en blessures blijft heeft FC Aalsmeer een team dat tot het einde toe om de titel kan strijden.

Het is soms lastig om de spelers te benoemen die het verschil maken voor het team, heel snel wordt er gekeken naar de aanvallers omdat zij natuurlijk het meest in het oog springen als er gescoord wordt maar zonder middenvelders en verdedigers gaat het hun ook niet lukken om op te vallen. Ik ben benieuwd wie er zaterdag de hoofdrol gaan opeisen, aanvallers, middenvelders of de verdedigers? Voor een overwinning zullen zij allemaal moeten opvallen want het niveau van de tegenstanders is in deze klasse hoog, geen enkele wedstrijd wordt gemakkelijk gewonnen, voorbeelden zijn er in overvloed.

Ik ben er zeker van dat het zaterdag weer een leuke en spannende wedstrijd wordt en het is mooi om te zien dat er zo langzamerhand steeds meer mensen de wedstrijden van FC Aalsmeer bezoeken. Zaterdag 23 maart tegen SV Argon dus. Om mee te blijven doen om de titel moet deze wedstrijd gewonnen worden en om de druk nog een beetje op te voeren voorspel ik dan ook een overwinning. Ik hoop dat de spelers mij niet in de steek laten. Nieuwsgierig wat het gaat worden? Kijken dus! Ik zie u om half drie langs de lijn, tot zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel