Ziekenboeg handballers steeds voller

Op voorhand zou het al een loodzware opgave worden voor een volledig fitte selectie om zaterdag koploper Achilles Bocholt te verslaan. De Aalsmeerse  ziekenboeg wordt echter steeds voller. Keeper Marco Verbeij al lange tijd uit de running evenals Nils Dekker. Laatstgenoemde moet binnenkort twee operaties ondergaan. Aan de schouder en voet. Ook Tim Bottinga is geveld door een schouderblessure en moet ook binnenkort onder het mes. Voeg daarbij het feit dat international Samir Benghanem  geblesseerd van het EK in Zweden terugkeerde en dan is het niet verwonderlijk dat het team van Bouwer zaterdagavond tegen een nederlaag opliep. De Belgische lijstaanvoerder vertrok uit Aalsmeer met een 30-23 zege.

Vooraf dus kansloos geacht, de spelers dachten daar kennelijk anders over en hebben zich kranig verweerd tegen de Bene League kampioen die tot nu toe in de competitie slechts drie verliespunten incasseerde.

In de eerste helft een achterstand van telkens twee tot drie goals verschil en zelfs kort voor rust de eerste en enige voorsprong in de wedstrijd: 11-10. Vervolgens een ruststand van 11-13.

Na tien minuten in het tweede bedrijf zetten de Belgen een tandje bij en dat resulteerde in een voorsprong van vier goals. Daarna was de strijd gestreden en liet Achilles Green Park niet meer dichterbij komen.

Uitblinkers
Het team van coach Bert Bouwer heeft gestreden naar de mogelijkheden die het had maar meer zat er helaas niet in voor de gehandicapte landskampioen. Uitblinkers waren doelman René de Knegt (foto) die met prachtige reddingen de ploeg op de been hield en ook spelverdeler Vaidas Trainavicius en invaller Armando Besseling speelden een prima partij.

Coach Bouwer verwoordde het als volgt: “Vorig seizoen zat alles mee maar dit seizoen hebben we alles tegen.”  En daar was geen woord teveel van gezegd.

Foto’s en tekst Jaap Maars, zie ook de fotogallery onder de advertentie van de businessclub van FC Aalsmeer