Vierde meetup GroenLinks over circulaire economie

Op woensdag 7 maart organiseert GroenLinks in Het Oude Raadhuis de vierde en tevens laatste meetup in de aanloop naar de verkiezingen. Sprekers zijn Just Zandhuis, programmadirecteur circulaire economie bij de Meerlanden en Sijas Akkerman, directeur van de Milieufederatie Noord Holland. 

Na de meetups over duurzaamheid, omgevingsbewust envooruitstrevend, wordt nu de nieuwe economie besproken. 

GroenLinks zegt hierover: “In eerste instantie lijkt dat een wereldprobleem en speelt het zich niet af binnen de gemeentegrenzen maar niets is minder waar. De Meerlanden is in Nederland een van de toonaangevende afvalverwerkers die zich inzet voor de circulaire economie. Wat gaat Aalsmeer hier van merken, wordt het ophalen van het afval duurder, betalen we straks per kilo? We willen het allemaal graag weten.”

Volgens Just Zandhuis van de Meerlanden bestaat er geen afval. Alle reststoffen zijn in principe grondstoffen. Sijas Akkerman (foto links) kent als directeur van de Noord-Hollandse Natuur- en Milieufederatie alle initiatieven die in onze provincie worden ondernomen om duurzamer te worden en ook hij heeft een mening over de circulaire economie die hij deelt op de meetup. 

Zie onze agenda voor meer details over deze avond.

Foto's (boven:) Just Zandstra geeft uitleg tijdens het Afvalfestival van de Meerlanden vorig jaar zomer (foto archief AV), portret Sijas Akkerman (foto via GroenLinks)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel