PvdA stelt betaalbaar wonen centraal

Tijdens de tweede huiskamerbijeenkomst van de PvdA afgelopen maandag, stond het thema 'wonen' centraal. Lokale Kudelstaarters gingen het gesprek aan over waarom het fijn wonen is in Kudelstaart. De gespreksronde volgde op de schoonmaakactie in het centrum eerder die middag.

Naast tevredenheid over de ruime dorpse wijken aan de rand van het groen en de Westeinderplassen en de nieuwe kroeg, werd ook een groot aantal wensen besproken. Van het verbeteren van het openbaar vervoer, een tweede supermarkt in Kudelstaart tot een laadpaal voor elektrische fietsen bij de Loswal.

Extra aandacht werd gevraagd voor de toegenomen geluidsoverlast in Kudelstaart. Er bestaat ergernis over geluidshinder gecombineerd met idee dat Aalsmeer dit deel van de gemeente lijkt te vergeten.

Waar kan ik terecht?
Een andere conclusie is dat in alle wijken de hoeveelheid beschikbare levensloopbestendige woningen onder druk staan. Vanuit de bewoners werd de zorg voor geschikte woningen geuit: “Waar kan ik terecht als ik kleiner wil wonen? Moet ik dan weg uit mijn vertrouwde omgeving waar ik mijn leven lang geleefd heb?” 

Iedereen dient volgens de PvdA goed te kunnen wonen voor een eerlijk deel van het besteedbaar inkomen. Wonen is verbonden met zeggenschap over de eigen woning en woonomgeving: als bewoners dat willen, moeten ze letterlijk de baas zijn over hun eigen huis en op die manier een directe invloed op hun woonomgeving hebben. Zeggenschap gaat daarom ook over de invloed die huurders en gemeenten hebben op het beleid van de woningcorporatie.  

Meer huizen bouwen
Om de toegankelijkheid waar te kunnen maken zullen er daarom méér huizen moeten worden gebouwd, vindt de PvdA. Op plaatsen waar mensen graag wonen en toegespitst op goedkopere bouw. Bouwen in bestaand gebied, inclusief de transformatie van leegstaande werkomgevingen zoals sierteelt, heeft hierbij voorrang.

Om betaalbaarheid te kunnen garanderen zullen de woonlasten omlaag moeten. Voor zeggenschap is het volgens de PvdA belangrijk dat bewoners de ruimte krijgen van corporaties, gemeenten, projectontwikkelaars, investeerders en bouwbedrijven om vooral ook zelf inhoud aan hun woonwensen te geven. 

Programma
Morgenmiddag is de PvdA te vinden in het centrum van Kudelstaart. Volgende week richt de PvdA zich op Nieuw Oosteinde. Het thema is dan Leefbare Buurten. 
Maandagmiddag 12 maart wordt weer gestart met een schoonmaakactie en daarna 's avonds de bijeenkomst in gebouw De Mikado, Catharina Amalialaan. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. En zaterdag 17 maart is de partij aanwezig in het winkelcentrum Poldermeesterplein. Meer info is te vinden op de website van de PvdA.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel