Na Cor nu ook decoratie voor Trudy

Je bent een echtpaar en in één week krijgt de man uit handen van de burgemeester van Aalsmeer een koninklijke onderscheiding en de vrouw ziet haar halve eeuw trouw aan een politieke partij beloond met de jubileumspeld. Het overkwam dezer dagen Cor en Trudy Knol uit de Marsstraat.

Over Cors huldiging schreef AalsmeerVandaag vorige week al. Trudy's feestelijke moment vond gisteravond plaats in haar eigen huis toen namens de Partij van de Arbeid Wouter van der Heijden als afgevaardigde van de Aalsmeerse afdeling van de PvdA de traditionele onderscheiding mocht opspelden.

Ups en downs
Een heel grote verrassing was de uitreiking aan Trudy Knol niet direct, want de in Amsterdam geboren Aalsmeerse herinnert zich nog precies wanneer ze was toegetreden tot 'haar' partij.

Trouw wordt beloond bij de PvdA en ondanks de ups en downs in de partij heeft zij nooit overwogen de PvdA te verlaten.

Jonge socialisten
Landelijk kregen tot dusverre 149 leden een onderscheiding voor hun halve eeuw trouw. De jubilaris hoorde de haar toegezwaaide lof aan en liet het gezelschap meeleven met haar belevenissen in deze politieke partij, die, zoals voor veel leden geldt, waren gestart bij de Jonge Socialisten.

PvdA-lid Petra Langezaal noemde Trudy Knol een voorbeeld voor jongeren.

Uiteraard ontbraken de gebruikelijke rode rozen niet bij het feestelijke moment. Bij alle PvdA-leden werd op deze Dag van de Arbeid een bos rode tulpen thuisbezorgd.

Tekst Leni Paul

Foto: Wouter van der Heijden speldt de versierselen op bij Trudy Knol. (foto PvdA)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel