Manege Wennekers mag uitbreiden

Een groene schakel tussen de natuurgebieden Molenpoel en Schinkelbos. Landschappelijk gezien een gevoelig onderwerp. In de commissievergadering van 29 januari was het Erik Abenhues van de VVD die, met de opmerking dat de VVD een voorstander is van ondernemers die plannen hebben en willen uitbreiden, een sfeer van welwillendheid neerzette om zo zijn vragen zacht te laten landen. 

Hij gaf toen aan wat argwanend te zijn over de grootte van het plangebied, dat namelijk net onder het aantal vierkante meters ligt dat een archeologisch onderzoek noodzakelijk zou maken. Is dat wel of geen toeval? In de stukken las hij dat bepaalde kruiden en gewassen niet goed zijn voor de gezondheid van de paarden en om die reden worden weggemaaid of bestreden. Hoe is dat midden tussen die twee natuurgebieden met elkaar te rijmen? En wat betreft het erfindelingsplan wordt dat ook zo uitgevoerd als getekend?    

Portefeuillehouder Robbert-Jan van Duijn gaf aan dat gefaseerd wordt uitgevoerd wat is voorgesteld. Maar ook dat de provincie over de inrichting en het beheer van de natuur gaat. En dat voor dit gebied een archeologische verwachtingswaarde geldt van 'redelijk' tot 'laag'. Daarmee valt het stuk grond inderdaad onder het niveau waarop onderzoek noodzakelijk is.

Toezicht op uitvoering 
Bij de behandeling van dit agendapunt in de Raad van 14 februari vraagt Dick Kuin van AA nogmaals aan wethouder Van Duijn of de gemeente toezicht houdt op de uitvoering. Wanneer de wethouder bevestigend antwoordt, gaat naast alle overige partijen ook AA akkoord met het voorstel.

Tekst Joop Kok, afbeeldingen gemeente Aalsmeer

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin