Kandidaat kinderburgemeesters

Een spannende middag gisteren voor de twintig kandidaat-kinderburgemeesters die zich hadden aangemeld om Derek Buikema op te volgen. Het gemeentehuis was voor een paar uur het domein van deze sollicitanten. Ze kregen uitleg, een workshop, een fotoshoot en mochten zich presenteren aan de commissie die uiteindelijk het oordeel moest vellen.

Voor Gertjan van der Hoeven was de rol als juryvoorzitter zijn laatste officiële klus als wethouder. Hij verontschuldigde zich bij de deelnemers voor zijn saaie werkkamer, die al helemaal opgeruimd was. Op zijn kantoor mochten de kinderen zich om beurten presenteren voor de jury die verder bestond uit Derek Buikema, Heleen Broerse van basisschool Triade en Lenneke Heijer van De Binding.

Punten scoren
Met originele thema's probeerden de kandidaten de jury te overtuigen. Veel onderwerpen kwamen regelmatig terug: meer speeltuintjes, meer prullenbakken en de strijd tegen hondenpoep. Wie echt punten wilde scoren, tapte uit een ander vaatje. Aandacht voor bijen en andere insecten bijvoorbeeld. Of de aanleg van moestuintjes. Wat te denken van een app om kinderen en de gemeente met elkaar in contact te brengen. Daarbij kon het idee wel origineel zijn, hoe het vervolgens voor het voetlicht werd gebracht was nog veel belangrijker. Het was daarom goed dat de kinderen ook een presentatieworkshop kregen aangeboden.

Verlossend telefoontje
De wethouder belde aan het einde van de dag alle kinderen op om ze goed dan wel minder goed nieuws te brengen. Het was slikken voor degenen die niet geselecteerd waren voor de laatste ronde. Alisa Kockelkorn, Hannah Fokkema, Tycho Leering, Lauren van Dam, Mark Beemsterboer en Kyra Celie (op de foto boven met de klok mee) konden een rondedansje maken na het verlossende telefoontje. Zij kunnen zich opmaken voor de campagne die dit keer over drie zaterdagen verspreid wordt met stemrondes in centrum, oost en (voor het eerst) in Kudelstaart.

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel