Jongste raadslid van Nederland zetelt in Aalsmeer

Thirsa van der Meer, het jongste raadslid van Nederland, is gisterenavond officieel geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad. Als nummer elf van de kieslijst werd ze met voorkeurstemmen gekozen en treedt naast Ankie Harte-Fokker als tweede vrouw toe tot de achtkoppige CDA-fractie.

Heel lang zal Thirsa niet het jongste raadslid blijven. De nu nog 17-jarige Linde van Dijk krijgt in juni haar plaats namens Gemeente Belang Kampen. Dan wordt zij 18 jaar. Tot gisteren was het jongste raadslid Tom de Nooijer namens de SGP in Oldebroek.

VWO-examen
Thirsa van der Meer doet volgende maand VWO examen op het Hermann Wesselink College in de richting Economie en Maatschappij en wil daarna rechten studeren. In de raad wil Thirsa zich vooral sterk maken voor jongeren en het milieu. Daarnaast vindt ze dat lokale organisaties niet dwars gezeten moeten worden door te veel regels en zou Aalsmeer geen parkeerplaats voor Schiphol moeten worden.

In een eerder interview met AalsmeerVandaag zei Thirsa van der Meer het als kans te zien om haar menig en haar stem te laten horen voor jongeren. Politiek is volgens dit jongste raadslid van dit land meest actuele dat er is en ook nooit hetzelfde.

Tijdens dezelfde vergadering gisteren werden ook de fractie-assistenten van de nieuwe raad beëdigd. Ten overstaan van een wederom volle publieke tribune sprak een elftal fractie-assistenten de eed of belofte uit. 

Foto: Thirsa van der Meer legt de eed af. Zie ook de gallery onder de uitnodiging van de afscheidsreceptie van wethouder Verburg. Daarin ook, op speciaal verzoek, de foto's van de beëdiging van de raadsleden een maand geleden. Foto's Arjen Vos.

(advertentie)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel