GroenLinks over duurzaamheid

Op 17 januari organiseert GroenLinks Aalsmeer de tweede 'meetup'. De bijeenkomst vindt plaats in sportcentrum De Waterlelie en hoofdspreker is Hugo van Luling van Meer Vastgoed (foto). De nieuwe Aalsmeerse politieke partij daagt inwoners uit om langs te komen, mee te denken en vragen te stellen. Aanvang is 20:00 uur.

Hugo van Luling heeft het plan om in Aalsmeer een wijk te ontwikkelen zonder gasaansluitingen. Duurzaamheid en een positieve businesscase kunnen volgens de vastgoedman wel degelijk samen gaan. Maar het probleem is dat de voorschriften van het Rijk en de gemeente nog steeds achterlopen op de praktijk.

Leo Bakker en Kees Buskermolen zullen in het verlengde hiervan verslag doen over de warmtepompinstallatie die ze hebben geplaatst en hoe ze volgend jaar geheel zonder gasaansluiting zullen wonen.

Rondom verkiezingsprogramma
Deze meetup is de tweede in de reeks van vier die worden georganiseerd rondom het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Het programma is gebaseerd op vier belangrijke principes: duurzaamheid, omgevingsbewust, vooruitstrevend en nieuwe economie. Iedere meetup laat GroenLinks zien wat er met deze begrippen wordt bedoeld en wat dit voor de lokale politiek gaat betekenen.

Vier meetlatten
De aanpak die is gekozen is volgens de partij speciaal gericht op samenwerking met anderen. “Wanneer iedereen weer op de traditionele manier politiek gaat voeren zie je dat we met elkaar niet de juiste dingen benoemen. Daarom heeft GroenLinks besloten om de ontwikkelingen binnen de gemeente Aalsmeer telkens te beoordelen langs de vier genoemde meetlatten. Dat betekent dat straks alle voorstellen die in de Raad zullen komen, altijd met die invalshoek worden bekeken en beoordeeld,” zo laat de partij weten. 

Op 15 november was de eerste meetup over het thema 'vooruitstrevend' en werd er naar aanleiding van een presentatie stevig gediscussieerd over diverse toekomstscenario’s. De derde meetup is op 7 februari en gaat over 'omgevingsbewust'. De vierde is op 7 maart. Deze zal gaanover 'circulaire economie'.

Foto archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel