GroenLinks anders dan anders

Opnieuw presenteert een politieke partij haar kandidatenlijst in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Het is nieuwkomer in de Aalsmeerse politiek GroenLinks met Ronald Fransen als lijstaanvoerder. Met de slogan: 'GroenLinks, een programma van waarde(n)' gaat de partij de strijd om de zetels aan. In een viertal waarden laat de partij zien wat ze belangrijk vindt. “Daarin zijn we anders dan anders,” aldus de partij in een persbericht.
 
Het elftal van GroenLinks ziet er als volgt uit:
 
1. Ronald Fransen
2. Sunny Lakerveld
3. Onno Verbeek
4. Maaike Vertregt
5. Arnold Konigferander
6. Quinten Torre
7. Leo Bakker
8. Koos Paehlig
9. Kees Buskermolen
10. Betty Kooij
11. Herman Beijerbergen van Henegouwen
 
Tijdens de algemene ledenvergadering van 12 december, hebben de leden zowel de lijst als het programma vastgesteld. Het programma bestaat uit vier waarden, te weten Duurzaamheid, Omgevingsbewust, Vooruitstrevend en Nieuwe economie.
 
Duurzaamheid
Wat Duurzaamheid betreft, zijn er volgens de partij grenzen aan groei. GroenLinks gaat uit van een toekomst voor iedereen, nu en in de toekomst: “We moeten daarom zorgvuldiger en verantwoordelijker omgaan met de wereld en ons leven anders vorm gaan geven.”
 
Omgevingsbewust
Met 'Omgevingsbewust' doelt GroenLinks erop dat ze graag wil weten wat er speelt in Aalsmeer, Nederland en de wereld. Door die kennis, kan er volgens de partij op lokaal gebied beleid worden ontwikkeld en uitgevoerd dat hier rekening mee houdt. “Door bewust om te gaan met wat er om ons heen gebeurt, maken we een mooiere wereld voor iedereen.”
 
Vooruitstrevend
Als het gaat om Vooruitstrevend zijn, wil de partij niet stilstaan: “Niet terug naar het oude, naar vroeger, niet de status quo handhaven of de bestaande verhoudingen verdedigen. Maar verandering ten goede van een open samenleving, met een toekomst voor iedereen en niet alleen voor de happy few.”
 
Nieuwe Economie
“Het is,” zo zegt de partij, “van belang en ook mogelijk om op een geheel andere manier tegen economie aan te kijken. Niet langer is groei leidend maar hergebruik, een gezonde leef- en werkomgeving en innovatie voor een gezonde toekomst. Niet langer betalen voor bezit maar betalen voor gebruik.” Met die gedachte wil de partij helpen vorm te geven aan een Nieuwe Economie.
 
Graag in gesprek
“Ons programma bevat geen concrete standpunten en maatregelen,” laat de partij weten, “maatregelen bespreekt en neemt GroenLinks aan de hand van de genoemde waarden. We gaan graag in gesprek met de burger. Wie een concrete vraag heeft of wil weten wat dit voor een concrete situatie betekent, kan dat aangeven.”
 
Op de website en op de Facebookpagina van GroenLinks Aalsmeer wordt dit als een 'dynamisch programma' bijgehouden. Alle vragen en antwoorden worden (anoniem) op de website (aalsmeer.groenlinks.nl) en op de facebookpagina van GroenLinks Aalsmeer geplaatst.
 
Foto's: het elftal van GroenLinks met (boven) van links naar rechts: Leo Bakker, Herman Beijerbergen van Henegouwen, Ronald Fransen, Maaike Vertregt, Koos Paehlig. Onder vlnr: Quinten Torre, Kees Buskermolen, Onno Verbeek, Arnold Konigferander, Sunny Lakerveld. Op de foto ontbreekt Betty Kooij. (Foto GroenLinks) Foto onder: Lijsttrekker Ronald Fransen (Foto archief AV)
 
(advertentie)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel