‘Gebrek aan openbare toiletten onverteerbaar’

De hoeveelheid en de status van openbare toiletten in Aalsmeer en Kudelstaart, is voor het CDA aanleiding geweest schriftelijke vragen te stellen. Volgens de partij blijkt uit onderzoeken dat 25 procent van de buikpatiënten liever niet de straat opgaat omdat er te weinig openbare of opengestelde toiletten zijn. Daarom is aandacht voor dit onderwerp zeer noodzakelijk vindt Ines van der Boon, raadslid CDA. 

Zelf is Van der Boon lotgenote en zegt het onverteerbaar te vinden dat mensen door een (chronische) ziekte in een isolement raken, terwijl een oplossing om de hoek ligt. “Letterlijk en figuurlijk,” zegt ze, “maar niet alleen buikpatiënten hebben behoefte aan openbare toiletten, ook zwangere vrouwen, mensen met incontinentie of een stoma, diabetici, minder validen, ouderen, kinderen, toeristen en dagjesmensen willen weten waar ze een wc kunnen vinden.” 

Hoge Nood
Er bestaat volgens de CDA'er een app met de naam ‘Hoge Nood’, gemaakt in samenwerking met diverse landelijke patiëntenverenigingen. “Ik heb onder andere gevraagd of het college bereid is om deze app te vullen met de juiste informatie en of er wellicht afspraken gemaakt kunnen worden met bedrijven of instanties om hun toiletten open te stellen,” licht Van der Boon toe, “we zullen de antwoorden van het college nog af moeten wachten, maar ik zie het positief in want ook door de Tweede Kamer is een oproep gedaan om dit onderwerp op de kaart te zetten bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel