‘Er is enorm veel te doen in Aalsmeer’

Het leek wat stil rondom de plaatselijke afdeling van de Partij van de Arbeid.  Maar schijn bedriegt. Met de 55-jarige Frits Nisters als waarnemend voorzitter bruist het achter de rode schermen. “Nu de PvdA landelijk weer lichtjes opleeft is er duidelijk binnen de afdeling Aalsmeer weer meer geestdrift merkbaar,” aldus Nisters die heeft aangegeven slechts tijdelijk de voorzittersrol te zullen vervullen.
 
Frits Nisters is al vele jaren betrokken bij de plaatselijke politiek.Er wordt volgens hem hard en enthousiast gewerkt binnen de lokale PvdA: “De leden willen weer actief zijn en je voelt echt dat van een revival kan worden gesproken. Daar wil ik me graag voor inzetten.”
 
Bekende sprekers
Zoals in veel politieke partijen bestaat het ledenbestand voornamelijk uit ouderen. Nisters heeft verfrissende ideeën om de jeugd weer enthousiast te krijgen en grijpt daarbij ook terug op de succesvolle, drukbezochte PvdA-avonden waarbij landelijk bekende sprekers hun zegje kwamen doen.
 
“We hadden wel eens Diederik Samson, die kwam toen naar de Historische Tuin. Een geweldige bijeenkomst. Maar ook Hans Spekman en Maarten van Rossem hebben bij ons hun verhaal gedaan. We overwegen ook nu weer sprekers uit te nodigen die met name over het vraagstuk Schiphol komen vertellen.”
 
Eensgezind
Meer aan de weg timmeren is een van de plannen van Nisters die goed is ingevoerd in de plaatselijke politiek. In het verleden was hij vier jaar lang raadslid van Aalsmeerse Belangen en ver daarvoor bestuurslid van de PvdA. 
 
Met de gang van zaken in PACT, waar de PvdA zeventien jaar deel van uitmaakte, was Nisters niet zo gelukkig. Maar nu heeft hij er wel weer zin in. “Er is enorm veel te doen in Aalsmeer, denk alleen al de woningnood. Daarbij moet het weer gezellig en leuk worden in de politiek en ik zie er naar uit om een ploeg mensen te komen versterken die zich eensgezind wil inzetten voor de partij.”
 
Tekst Leni Paul, foto fam. Nisters
 
(advertentie)
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin