CDA wil Proosdijhal verplaatsen voor jongerenhuisvesting

Op de huidige locatie van de Proosdijhal zouden volgens het CDA prima jongerenwoningen gebouwd kunnen worden. En om Kudelstaart niet zonder sporthal te laten zitten, zou er een nieuwe hal gebouwd kunnen worden aan de Wim Kandreef, tussen de sportclubs VZOD en RKDES in. Wethouder Van Rijn vond de suggestie van Eppo Buskermolen afgelopen raadsvergadering niet onsympathiek en zegde een onderzoek toe om de mogelijkheden te verkennen.

In het verkiezingsprogramma heeft het CDA aangegeven om te zoeken naar plaatsen waar jongerenwoningen te realiseren zijn. De Proosdijhal is bijna 40 jaar oud en aan het eind van zijn leeftijd. De ESA  die het beheer over de sporthal heeft, heeft in haar jaarverslag aangegeven dat de sporthal op gebied van energieverbruik zeer onzuinig is. Twee redenen volgens Buskermolen om te onderzoeken of verplaatsing van de hal naar de sportvelden en het bouwen van jongerenwoningen op de huidige plaats haalbaar en wenselijk is.

De ruimte tussen de korfbal- en voetbalvereniging lijkt tamelijk krap voor een sporthal. Er zal wat de velden van VZOD betreft wel het nodige herschikt moeten worden om  ruimte te winnen. 

Met het oog op deze plannen vroeg het CDA om de werkzaamheden voor het opknappen van het terrein rondom de Proosdijhal even in de wacht te zetten tot dat de resultaten van dit onderzoek bekend zijn.

Wethouder Robert van Rijn gaf namens het College aan dit onderzoek graag te willen laten uitvoeren.

Foto's: heeft de Proosdijhal zijn langste tijd gehad op de huidige plek? (Foto Arjen Vos), tussen VZOD en RKDES zou volgens het CDA een mogelijke locatie moeten zijn voor een nieuwe Proosdijhal (Foto Google Maps)

(advertentie)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin