Theo van Leipsig overleden

Foto afbeeldingenbank Pexels

Door: Leni Paul. In zijn woonplaats Helmond is donderdag 15 juni Theo van Leipsig overleden. Hij was als bloemsierkunstenaar vele jaren een bekende figuur in de nationale en internationalebloemenwereld en werkte als bloemenarrangeur vele jaren mee aan het Aalsmeerse bloemencorso en de Bloemenvaktentoonstelling. Van Leipsig werd 83 jaar.

Van Leipsig startte in 1962 zijn winkel Bloemsierkunst Valentijn in Helmond. Zijn winkel werd later overgenomen door zoon Tim. Van Leipsig was onder meer bekend als bloemist die diverse malen zijn medewerking verleende aan de Aalsmeerse corso’s en aan diverse edtities van de jaarlijks in november gehouden Bloemenvaktentoonstelling.

Broeder Valentijn
Hij was echter meer: werd Nederlands Kampioen Bloemsierkunst, was promotor van Valentijnsdag, oud-bestuurder van Fleurop en bovenal een enthousiast bloemenliefhebber die zich intens en enthousiast heeft ingezet om in ons land de 14 februari tot Valentijnsdag/bloemendag te introduceren. Hij schroomde daarbij niet in monnikspij als Broeder Valentijn langs de bloemisten te gaan om hen te enthousiasmeren. Van Leipsig maakte ook deel uit van de Krasse Knarren Club, een gezelschap van oud-bloemenbinders die in het verleden hun sporen hebben verdiend op het gebied van de bloemsierkunst.

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 22 juli 2021

Lees volgend bericht

Monument in nostalgisch onderhoud


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *