Nieuwe serie zet radiomakers in spotlights

De komende tijd vindt u op deze plek iedere zondag een interview met een medewerker van Radio Aalsmeer. Wie zijn deze mensen die hun ziel en zaligheid in het radiowerk steken? Wie is het gezicht achter de stem? Waar komt hun liefde voor het medium vandaan? Allemaal vragen die beantwoord worden in een serie portretten die Anna Maria Mantel maakt voor AalsmeerVandaag. Vandaag een kennismaking met: Niels Tenhagen.

'Onder de steiger met zand in de microfoons'

 

naam: Niels Tenhagen (23)
programma:  Super Zaterdag en de DakVanJeHouse-Mix!
doet: Radio DJ en alles met draadjes
studie/werk:  Product Design HVA en escaperoom bouwer bij Puur Events.

Waarom maak je radio?
Ik was twaalf toen ik voor het eerst de studio binnenkwam. Thuis maakte ik al radio met een lompe grote stereo en een walkietalkie om zo in de buurt uit te zenden. Mijn vader nam me mee naar de oude Radio Aalsmeer-studio aan de Baccarastraat. We kwamen binnen middenin het programma Sportiviteit van Ed Zethof en Jan Peterse. Net één minuut binnen en ik mocht al een plaatje starten. Ik wilde bij de échte radio.

Wat heb je allemaal gedaan bij Radio Aalsmeer?
Eerst kinderprogramma ‘Nou én?!’ van Dennis Wijnhout. Toen mijn eigen programma ‘ON AIR’. Dat was een beetje mijn radio-pubertijd. Pizza bestellen en zo. Maar dan wel keurig betalen. Daarna kwam ‘De ShowKas!’. Sinds de verhuizing naar de nieuwe studio in Crown ben ik samen met Lennart Bader voor alle technische zaken bij de radio gaan zorgen.

Wat was je 'gaafste' Radio Aalsmeer-uitzending ooit?
Summerdance; zo’n tof Aalsmeers dancefeest. We zaten met de studio onder een steiger bij het surfeiland. Een ondergaande zon, zand in de microfoons. Beste sfeer ooit.

Waarom Radio Aalsmeer?
Zeer leerzaam om met een hobby veel dingen te kunnen leren over techniek en radio maken. Misschien nog wel leerzamer dan een studie! Ook heb ik hier goede vrienden gevonden en het heeft een baan opgeleverd. Best goed voor lokale radio!

Wat maakt een DJ goed?
Je moet je inleven in de persoon aan de andere kant van de radio. Ik bedenk graag wat een luisteraar wil horen. Daarnaast doe je vooral je ‘eigen ding’, dat is wat je uniek maakt.

Wie is je radioheld?
Timur Perlin. Hoe ongemakkelijk een gesprek ook klinkt, hij redt zich daar altijd uit. Ook heel goed: Sander Hoogendoorn. Nieuw radiotalent, hij blijft altijd zichzelf.

Wat was je grootste radioblunder?
Héél, héél veel jaren terug bij dodenherdenking nét voor acht uur draaiden we per ongeluk een hele stevige rockpraat. Een 'perongelukje'. Dit klinkt wat suf, maar kon echt niet op dat moment.

Kan je zonder radio?
Nee! Na het stoppen van ON AIR was ik een half jaar niet ‘radioactief’. Later stond ik met collega Frederik Tijssen bij Serious Request en toen begon het echt weer te kriebelen. Een paar weken later ontstond ‘De ShowKas!’

Wat maakt je huidige programma zo leuk?
Super Zaterdag! Elke eerste zaterdag van de maand maken Frederik en ik programma van 21.00 tot 0.00 uur. Met een korte muziekmix, een app van de maand, de piratenknaller en nog veel meer. Drie uur lang halen we met de luisteraar het beste uit de zaterdagavond!

Tot slot.. Noem je favoriete muziek van dit moment en waarom?
Above & Beyond – All Over The World. Waarom? Luister het nummer maar eens!

Tekst Anna Maria Mantel
Foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel