Lofzang op Joost Hoffscholte in Dagblad van het Noorden

Door: Leni Paul. Het is al weer enkele jaren geleden dat AalsmeerVandaag onder de titel ‘Hoe is het nu met Joost Hoffscholte’ een interview publiceerde met de oud-burgemeester van Aalsmeer. Onder dezelfde titel verscheen vorige week een lovend artikel in het Dagblad van het Noorden. Het gezaghebbende dagblad van Noord-Nederland keek terug op de periode dat Hoffscholte burgemeester was van het kleine Dalen, zijn eerste standplaats alvorens hij koers zette naar Aalsmeer.

In een kort artikel schetst de verslaggever het werkzaam leven van Hoffscholte. Lof voor de oud-burgemeester die er volgens de verslaggever voor zorgde dat de gemeente Dalen, destijds slechts 5000 zielen groot, een treinstation kreeg. Het station op het tracé tussen Emmen en Zwolle is nog altijd in gebruik. Hoffscholte zegde aan partijgenoot en toenmalig minister Kroes toe dat Dalen wel vier ton zou willen investeren in het station. “In Dalen had ik vervolgens wel wat uit te leggen want ik had het aanbod gedaan zonder de gemeenteraad in te lichten…”

Het dagblad gaat kort in op zijn periode in Aalsmeer. In het artikel krijgen de lezers zo een indruk van de huidige activiteiten van de oud-burgemeester die zich onder meer inzet als vrijwilliger bij het Flower Art Museum.

Foto archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel