Lintjesregen viel in Trouwzaal

Intiem en toch feestijk. Voor de lintjesregen, normaal een gebeurtenis waarbij de Burgerzaal volstroomt met gasten, werd ditmaal uitgeweken naar de Trouwzaal. In deze stijlvol gerenoveerde ruimte mochten de elf nieuwe Aalsmeerse gedecoreerden vrijdag elk twee introducés meenemen om bij de opspelding aanwezig te zijn. Vorig jaar alleen maar heren. Nu zes dames en vijf heren. Twee van hen werden geridderd, negen werden lid in de Orde van Oranje Nassau.

Klokslag tien uur verscheen burgemeester Oude Kotte ten tonele. Voor een aantal een hernieuwde kennismaking nadat ze hem op 27 april al telefonisch hadden gesproken. De spanning was er nu wel af en misschien was dat wel beter ook. In ongedwongen sfeer werden de plaatsgenoten met speciale verdiensten om beurten naar voren geroepen waar hen de welverdiende medaille door een familielid werd opgespeld. De burgemeester zou anders ‘gevaarlijk dichtbij’ komen. Als extra verrassing werd de alfabetische volgorde door de burgemeester omgedraaid.

Clara Zekveld was voorgedragen vanwege haar langlopende verdiensten voor Dorcas, inloophuis De Tweede Mijl in Amsterdam, Hospice ThamerThuis en de Open Hofkerk. Begrippen als onvermoeibaar, groot hart, luisterend oor, betrokkenheid en aandacht zijn op haar van toepassing.

Paula Westra is volgens de burgemeester een geboren vrijwilliger. Ze heeft vrijwel alle denkbare taken vervuld in de Aalsmeerse CAMA Gemeente en staat dag en nacht voor mensen klaar. Of het gaat om conflictbemiddeling, opvang van pleegkinderen of het bieden van hulp aan gezinnen in de knel. In vele levens maakt en maakte zij het verschil.

Albert Vuil werd omschreven als een man met een groot hart voor sport. Werkzaam geweest als hoofd sportzaken van de gemeente Aalsmeer, vanaf het begin betrokken bij de organisatie van de Flowercup, voorzitter van de federatie Aalsmeerse IJsclubs en de laatste jaren pleitbezorger voor KiKA met roei-events en plantenbezorgservice op de Geraniummarkt. Ook een drijvende kracht achter Ride for the Roses. Albert Vuil kreeg hiervoor de ridderorde uitgereikt.

Aart Kolle is een bevlogen man als het gaat om de handbalsport. Mede-oprichter van de handbaltak van RKDES waar hij sinds het begin in 1975 tot op heden tal van functies heeft ingevuld. Ook zijn inzet voor de tuin en de activiteiten van ’t Kloosterhof werd hij geroemd.

Connie Hoek ontving de onderscheiding voor geheel andere inspanningen. Als diëtiste zet zij zich in voor patiënten met diabetes type 2. Ze wordt door artsen en wetenschappers geprezen vanwege haar unieke innoverende benadering van deze ziekte en haar passie en welzijn van de patiënt waardoor de kwaliteit van leven voor veel patiënten toeneemt. Ook Connie Hoek werd voor haar verdiensten bijgeschreven in de ridderorde.

Ankie Harte, actief op verschillende fronten, werd betrokken en behulpzaam genoemd. Bij de scouting was ze een geliefde heimwee- en pleistermoeder, in de Open Hofkerk actief in diaconie, maaltijdservice en vertegenwoordigster in de Wmo-raad. Maar ook in het CDA laat ze zich zien en horen met zowel bestuurstaken als raadslidmaatschap.

Echtgenoot Ton Harte viel eveneens de eer van een lintje te beurt. Een verrassing dus voor allebei. Ton zette zich vele jaren  in voor Wereldwinkel en als ambassadeur voor Fair Trade producten. Tegelijk is hij ook en stille kracht binnen FC Aalsmeer waar hij op de achtergrond bergen werk verzet.

Ria Eling is al meer dan een kwarteeuw vrijwilliger bij onder meer de Karmelparochie. Dankzij haar inzet voor de haal- en brengservice blijven mensen met handicap of ziekte betrokken bij de kerk. Ook bij de vieringen in ’t Kloosterhof helpt ze al jarenlang een handje mee. Verder is ze nauw betrokken bij de Zonnebloem.

Aaltje Buis is een bekend gezicht als het gaat om de plaatselijke EHBO vereniging. Meer dan 40 jaar is ze binnen de club actief met opleidingen, trainingen en allerhande bestuurstaken. Ook in Zorgcentrum Aelsmeer, de Doopsgezinde kerk, bij de maaltijdvoorziening voor ouderen en rolstoelproject van stichting SAM kennen ze Aaltje als een bekende en toegewijde vrijwilliger.

Tini Beunder keek vorig jaar toe hoe haar echtgenoot Herman de oranje eer te beurt viel. Nu was het haar feestje. Met hart en ziel zet Tini zich in voor de medemens en beschikt ze over een groot hart voor dieren. Meer dan 40 jaar creatief actief voor het Rode Kruis en niet weg te denken bij de kinderboerderij. Ook Amstelmeer maakt gebruik van haar talent en ze is een steun en toeverlaat voor haar dochter en kleindochter die met ziekte te kampen hebben.

Kees Alewijnse begon zijn vrijwilligerscarrière in 1978 bij de gereformeerde kerk waar hij vele vooral technische taken uitvoerde. Ook toen deze opging in SOW-gemeente Kudelstaart. Een toegewijd secretaris van het college van kerkrentmeesters werd hij genoemd. De Kudelstaartse schaatsers zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet de schaatsbaan te onderhouden en in de winter te transformeren tot natuurijsbaan.

Tekst en foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Sparnaaij Juweliers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel