Kwekersechtpaar Tulp 60 jaar getrouwd

Door: redactie. Voor bezoeken van de burgemeester aan 60-jaar getrouwde echtparen wordt meestal gepoogd zo dicht mogelijk bij de feestelijke dag zelf af te spreken. Maandagmiddag 23 oktober was het vrijwel op de minuut nauwkeurig. Het gebakje werd verorberd op hetzelfde tijdstip waarop Kees Tulp en Mary de Vos elkaar 60 jaar geleden het ja-woord gaven. Ondertussen werd er gebladerd in het trouwalbum van destijds.

Op die dag in 1963 waren Kees en Marry een van de eerste bruidsparen die in het nieuwe raadhuis in het huwelijk traden. Het huwelijk werd gesloten door de vermaarde ambtenaar van de burgerlijke stand, Cees Braber, naar wie het pad naast het Oude Raadhuis vernoemd is.

Pavarotti
De twee leerden elkaar kennen bij dansschool Dirk Vreeken in De Oude Veiling. Na dansles fietste Kees met Marry mee naar huis naar de Poellaan in Rijsenhout. Na vijf jaar verkering trouwden ze en gingen wonen aan de Hornweg waar ook zoon Jacco en dochter Sandra geboren. Kees werkte destijds op de kwekerij van zijn vader, die hij later met zijn broer overnam. Met elkaar hadden ze drie kleine kwekerijen aan de Hornweg maar toen ze een verplaatsingssubsidie konden krijgen, verhuisden ze naar de Hoofdweg waar ze de werkzaamheden met een grote rozenkwekerij voortzetten. Daar kweekten ze vele soorten rozen, waaronder de mutant Pavarotti, die zij met toestemming mochten vernoemen naar de beroemde Italiaanse operazanger.

Verhuizing
De kwekerij stopte in 2001 maar het echtpaar bleef wonen in het huis aan de Hoofdweg. Na 39 jaar komt daar binnenkort een einde aan. Omdat huis en tuin te groot om te onderhouden verhuist het echtpaar begin november naar een appartement in de nabij gelegen Boerhaavehof. Daar kijken ze erg naar uit. Kees gaat helpen in de gemeenschappelijke tuin, en Marry vindt het vooral gezellig en ideaal met alle voorzieningen en winkels dichtbij. Ze kennen ook al aardig wat mensen in Boerhaavehof en dat maakt de overgang gemakkelijk.

Actief
De 60 jaar zijn volgens Kees (82 jaar) en Marry (83 jaar) voorbij gevlogen. Ze kijken terug op een mooi leven, met veel ontwikkelingen en mooie vakanties en genieten nog volop. Ze zijn allebei nog in redelijk goede gezondheid, actief op diverse vlakken en fietsen ook nog flinke afstanden. Bijvoorbeeld naar Zandvoort of Noordwijk. Marry gaat ook naar de sportschool, zwemt en bridget. Kees is graag in de tuin bezig. Het huwelijksjubileum werd gevierd met familie en vrienden in restaurant On the Rock.

(Foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin