‘Je inzetten voor anderen geeft goed gevoel’

Sofie van der Ven (21) maakt deel uit van de enthousiaste groep jongeren die zich zaterdag op de Geraniummarkt weer zal inzetten voor de al twaalf jaar bestaande stichting KiKa. Met hun bloemen-en plantenbezorgdienst brengen zij de vele fleurige aankopen op de markt weer bij de klant thuis. “We hebben een geweldige groep en het is plezierig om te doen.”
 
Wie heeft die ervaring niet? Je denkt 'even' naar de goed gesorteerde en gezellige Geraniummarkt te gaan en daar wellicht wat mini-Begonia's en een Primula van overzichtelijk formaat aan te schaffen. Maar je valt voor die anderhalve meter grote frisgroene Ficus en je kan ook die verleidelijke forse Medinilla niet voorbijlopen. Maar hoe vervoer je al dat fleurigs op je fiets?
Want vaak blijft het tijdens de Geraniummarkt tobben met het parkeren van je auto.
 
Op deze vraag heeft de bezorgdienst van KiKa al sinds 2006 ingespeeld toen zij de stand van de Aalsmeerse Scoutinggroep overnam.
 
Kees en Margo van der Ven, de ouders van Sofie waren, tezamen met Albert en Loes Vuil, al nauw betrokken bij KiKa en namen contact op met Groei&Bloei Aalsmeer. Hun KiKa-stand is sindsdien een bekend punt, want naast de verkoop van onder andere de inmiddels bekende KiKa-beren en het gratis door de firma Levahrt beschikbaar gestelde fruit, is de bezorgdienst een goed lopende activiteit. Sofie, bezig in haar laatste jaar op de sportacademie voor een HBO-opleiding tot sportleraar, rolde via haar ouders de bakfietsbezorgdienst in.
 
Warm hart voor KiKa
“Ik ben lid van de waterpolovereniging en twee jaar geleden heb ik me met nog een aantal andere jongeren aangemeld. We waren eerst met vier bezorgers, nu hebben we er al zeven en het is leuk en dankbaar om te doen. Iedereen heeft een warm hart voor KiKa en vooral bij goed weer is het gemakkelijk met de bakfiets overal naar toe te rijden. Gezellig is het ook. Je komt met de vlaggen op de bakfiets elkaar de hele dag tegen en lacht en zwaait dan aan elkaar. Het voelt zo goed om dit te doen.”
 
Welke trajecten worden er afgelegd?
“In principe rijden we overal in Aalsmeer en Kudelstaart naar toe. De Uiterweg en de Hornweg bijvoorbeeld, lange wegen en soms best wat ver, zoals naar de Poellaan. We hebben het vorig jaar met dat schitterende weer heel druk gehad, maar dat is leuk.”
 
Zijn de klanten gemakkelijk benaderbaar?
“Ja, ze zijn meestal ook heel ontspannen, blij met de planten die ze hebben gekocht. Zet maar even in de tuin of achter de schuur roepen ze dan blij. Vaak zijn de mensen niet thuis als wij al met de planten aankomen. Ja, iedereen is doorgaans in een goede bui.”
 
Volgens Sofie is er altijd een goede stemming onder de 'bakfietschauffeurs.'
“We wisselen elkaar wel eens even af, eten dan snel een broodje tussendoor en stoppen er mee om vier uur. Het is mooi werk en leuk om te doen. Prima toch.”
 
Sofie is niet alleen een sportief- maar ook een reislustig type, bezocht een Aalsmeerse vriendin die op Java verbleef en werkte ook mee aan een vrijwilligersproject in Kenia.
 
“Daar was ik onder meer betrokken bij gymlessen op een school. Over een jaar hoop ik de sportacademie te hebben afgemaakt en gymlessen te geven op scholen. Ik ga ook vaak mee als leidster van de Bindingkampen.”
 
Sofie hoopt aanstaande zaterdag weer op veel 'klandizie'. Na sluiting van de Geraniummarkt vindt doorgaans een gezamenlijke maaltijd plaats.
 
“Ik maak dan een heerlijke ovenschotel voor alle bakfietschauffeurs en we hopen weer te kunnen terugzien op een prachtige dag waarvoor we ons met zijn allen voor KiKa hebben ingezet.”
 
Tekst: Leni Paul foto's Arjen Vos
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin