‘Ik zou heel graag willen dat er weer een kinderkoor in Aalsmeer komt’

Door: Leni Paul. Ze is een levendige en enthousiaste jonge vrouw, blakend van energie. Nog enkele maanden studie en ze mag zich officieel muziekdocente noemen. Haar leven staat in het teken van de muziek in de ruimste zin van het woord en we zullen op muziekgebied ongetwijfeld nog veel  van haar horen. Een gesprek met Marit Enthoven (22) is sprankelend als een Franse valse musette.

De Kudelstaartse Marit groeide op in een muzikaal gezin. “Mijn vader speelt gitaar bij ‘The Whatts’, vroeger in de band ‘ROOD’ en bij de ‘Als je maar van de straat band’. Als kind nam hij me wel eens mee naar repetities of naar Bacchus en Joppe. Mijn moeder speelt saxofoon, speelde vroeger bij Ten Beers After en mijn broertje speelt gitaar. En toen ik twaalf was ging ik op pianoles bij Maartje Sparnaaij.”

Conservatorium
Ze doorliep de Christelijke lagere school De Graankorrel (nu De Ruimte), ging na twee jaar Westplas Mavo naar het HWC waar ze de Havo afmaakte. Ze overwoog PABO maar het werd toch een opleiding muziek die haar meer trok.

“Na de middelbare school heb ik auditie gedaan voor muziekdocent in Leiden. Daar werd ik aangenomen voor de vooropleiding, maar wegens te weinig animo ging dat niet door. Toen heb ik één jaar PABO gedaan. Vervolgens heb ik auditie gedaan bij het conservatorium in Amsterdam waar ik wel de vooropleiding ben gaan doen en daarna de vierjarige bachelor docent muziek er achteraan. Ik zit nu in het vijfde jaar. Over enkele maanden studeer ik af en mag me dan muziekdocente noemen. Het is een brede opleiding en ik mag nu al les geven aan kinderen.”

Muziek met Marit
Al gedurende enkele jaren heeft Marit zich in de praktijk van de muziekwereld begeven en met succes. “Ik geef nu al geruime tijd piano- en gitaarles en presenteer me onder de naam Muziek met Marit. Het begon met enkele kinderen en dan wordt het weer aan anderen doorgegeven.”

Tussen de lessen door treedt ze ook als kleinkunstduo op onder de naam ‘Laat Maar’ met Sabine van der Gragt. Wie het duo ooit hoorde en zag is verrast door de originele zelfgeschreven teksten en de in het gehoor liggende muziek van het duo. Zowel tekst als muziek doen het publiek onwillekeurig denken aan het bekende succesvolle Nederlandse duo Yentl en De Boer. Naast haar intens drukke laatste studiemaanden en haar werkzaamheden in de bediening bij The Beach heeft ze het plan opgevat een kinderkoor op te richten.

Kinderkoor
“Er is geen kinderkoor meer in Aalsmeer en ik wil heel graag dat er weer zo’n koor komt. Ik ben al hard bezig met de N201 waar ik al bekend ben omdat ik er band coachinglessen geef en ik een deal met ze kon sluiten. Het opzetten van het koor is een deel van mijn afstudeerproject en ik vind het geweldig dat zich al zeventien kinderen hebben aangemeld. Via sociale media en het bord bij onder meer Albert Heijn heb ik er reclame voor gemaakt.”

Marit kan nog wel meer zangstemmen gebruiken. Kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar die enthousiast zijn over zingen kunnen zich aanmelden. Het repertoire van het kinderkoor zal voornamelijk bestaan uit popliedjes en het is de bedoeling om voorlopig vanaf 4 maart twaalf keer bijeen te komen, iedere vrijdagmiddag van vier tot vijf uur.

Mail om aan te melden of voor meer informatie: muziekmetmarit@gmail.com

Foto’s Jaap Maars

Lees vorig bericht

Handbalwedstrijd eindigt in massale knokpartij

Lees volgend bericht

Oceanus ten onder in derby


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *