Het jaar van… Richard Zethof

Door: redactie. De laatste week van het jaar is vaak een tijd van reflectie en vooruitblikken. Omdat dit jaar alles anders was dan gebruikelijk leek het de redactie een goed idee om een aantal mensen die dit jaar om een of andere reden in het nieuws waren, te vragen hoe ze terugkijken op 2020 en wat hun verwachtingen zijn voor het nieuwe jaar. We trappen af met Prins Carnaval, Richard Zethof. De verzin en win blijft nog even staan tot volgende week zaterdag waarmee u dus een extra week de tijd heeft om wat te verzinnen.

Het ging wel door, het ging niet door, het werd vooruitgeschoven. Het ging toch niet door…. Carnavalminnend Kudelstaart of Poelgilderdam zoals u wilt, werd er draaierig van zonder dat het feest echt van de grond kon komen. Een schrale troost was het kindercarnaval dat gelukkig wel door kon gaan. Zo kon nieuwbakken Prins Richard den Eerste en zijn Raad van Elf toch nog een beetje proeven van de feestvreugde. Het idee dat er komend jaar in de polonaise gehost gaat worden dan wel een optocht door de straten danst is nog verre van realistisch. Maar Richard blijft in elk geval aan als prins. Naast prins is Richard ook eigenaar van 3D-Printbedrijf Cad2-Reality wat het net als veel ondernemingen zwaar te verduren had dit jaar.

Mijn persoonlijke hoogtepunt van 2020 is:
Natuurlijk dat ik gevraagd was om Prins Carnaval te zijn in Kudelstaart. Ondanks slecht weer, waardoor de optocht niet kon doorgaan, was het een geweldig feest. Ik heb natuurlijk ontzettend genoten van onze zoon Rick. Voor hem is het 365 dagen per jaar carnaval, maar dat zijn vader prins is, is voor hem het einde.

Wat ik het afgelopen jaar vooral gemist heb is:
Het contact met anderen. Ik ben erg van het knuffelen, emoties uiten door omhelzen, oftewel van het fysieke contact wat uit den boze is momenteel.

De grootste tegenvaller van het afgelopen jaar is:
Dat het zakelijk erg moeilijk geweest is. Het jaar begon goed, daarna stortte alles in elkaar. Ik heb het contract van een personeelslid niet kunnen verlengen, wat ik mij persoonlijk erg aantrek. Met hem is het gelukkig goed gekomen en het lijkt erop dat ik mijn zaak in leven hou. Maar net als bij vele anderen hakt het er enorm in. Niet bij de pakken neerzitten zit in mijn karakter, dus blijven zoeken naar oplossingen en positief blijven moet en zal mij er doorheen helpen.

De Aalsmeerder/Kudelstaarter van het jaar is voor mij:
Onze nieuwe burgemeester Gido Oude Kotte. Ik vind dat hij zijn rol uitstekend vervult en heb het gevoel dat hij er echt is voor alle Aalsmeerders en Kudelstaarters. Hij werkt echt verbindend. Hopelijk blijft hij lang.

Op welk gebied zou Aalsmeer of Kudelstaart zichzelf in het nieuwe jaar kunnen verbeteren?
Ik denk dat Aalsmeer en Kudelstaart zich vooral meer als eenheid moeten gaan voelen en wellicht meer feesten, activiteiten enzovoort als één moeten organiseren. Ik heb dat gevoel in ieder geval niet altijd. We zijn toch met elkaar één prachtige gemeente!

Wat ik anders ga doen in 2021:
Dat is eigenlijk wat ik mij ieder jaar voorneem. Proberen minder stress te hebben door al mijn activiteiten realistischer in te plannen. Wellicht ook leren af en toe nee te zeggen. Maar door mijn enthousiasme zal dit allemaal wel weer een grote uitdaging worden. Ik wil gewoon te veel en vind teveel dingen leuk, belangrijk om doen, of voel mij verplicht om het te doen.

Mijn wens voor Aalsmeer en Kudelstaart in 2021:
Ik hoop dat het voor Aalsmeer en Kudelstaart vooral een meer ontspannen 2021 wordt en dat iedereen echt weer kan gaan genieten van de dingen die je graag doet. Voor mij is dat lekker sporten met elkaar, terrasje pakken en varen op de prachtige Westeinderplassen.

Foto’s archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel