Het jaar van:… Judith Keessen

Spraakmakend was Judith Keessen afgelopen jaar vanwege haar onverwachte vertrek uit de fractie van D66. Ze kon zich niet vereenzelvigen met het landelijke beleid van de partij en ging solo verder. Naast raadslid is Judith ondernemer. Als zelfstandig fotografe voelde ook zij de klappen van de crisis en moest ze afgelopen jaar strepen zetten door veel opdrachten. Maar waar aan de ene kant een deur dicht sloeg, ging er aan de andere kant weer eentje open.

Mijn persoonlijke hoogtepunt van 2020:
Ik vind het moeilijk een hoogtepunt te benoemen, want ik zie er veel als ik zo terugkijk. Of het nu gaat om het maken van historische kostuums, het oppassen op onze kleindochter of het persoonlijk en politiek gezien bij mezelf blijven, het zijn allemaal hoogtepunten! Wat dat betreft voel ik mij een gezegend mens.

Dit heb ik het meeste gemist in het afgelopen jaar:
Mijn werk, zakelijke fotografie. Door het sluiten van veel bedrijven en het thuis werken zijn veel opdrachten verplaatst naar een later stadium of afgezegd. Net als vele andere bedrijven is ik de crisis zakelijk gezien ook hard aangekomen. Om die reden heb ik alternatieven gezocht en maak nu naast de fotografie custom made jurken/kostuums voor fotoshoots, gala’s en bruiloften.

De grootste tegenvaller van 2020 was voor mij:
Ik heb moeite met de gevolgen van de crisis en de tol die vanwege de maatregelen betaald wordt door ouderen die geen familie mochten zien, de intolerantie die het met zich meebrengt en de enorme schade die de horeca maar ook andere bedrijven hiervan ondervinden. Je merkt een grote verdeeldheid onder mensen en ik denk dat juist nu wederzijds respect heel belangrijk is. Ik ga er op gepaste wijze mee om en geniet zo veel mogelijk van de kleine dingen.

Aalsmeerder/Kudelstaarter van het jaar is voor mij:
Als ik daar een keuze voor moet maken….dat lukt me niet. Daar komen te veel mensen voor in aanmerking. Mensen die zich dagelijks inzetten voor een ander of die iets uitzonderlijks hebben gedaan. Dan heb ik al snel een hele lijst. Dus is het er niet één; maar zijn het álle inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart.

Op welk gebied zou Aalsmeer/Kudelstaart zichzelf in het nieuwe jaar kunnen verbeteren?
Aalsmeerders en Kudelstaarters zijn een hardwerkend volk, van ‘niet lullen maar poetsen’, ze staan altijd voor een ander klaar maar voelen zich niet altijd geroepen mee te praten over politieke plannen. Voor de gemeente ligt er de uitdaging inwoners te bereiken en me te laten praten en denken, hoe krijg je ze over de streep?  Zelf denk ik dat dit vaak ligt aan de vorm waarop gecommuniceerd wordt, en zeker ook hoe; vaak onleesbaar of onzichtbaar. Het lijkt mij goed inwoners op te zoeken en vragen wat ze missen en wanneer ze zich wél geroepen voelen. De gemeente is er voor inwoners, niet andersom.

Dit ga ik anders doen in 2021:
Ik ga sowieso op twee kleinkinderen passen in plaats van op één, en later in het jaar komt daar nog een derde bij. Daar moet ik me op voorbereiden. Verder ga ik gewoon door met wat ik al deed; mij inzetten voor de belangen van de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart en me zo zoetjes aan voorbereiden op de verkiezingen in 2022!

Mijn wens voor Aalsmeer in 2021 is:
Dat Aalsmeer en Kudelstaart prettig blijft om te wonen en te leven, met heel veel (nieuw) groen, minder vliegtuiglawaai en een schone lucht voor onze kinderen en kleinkinderen. Met goed begaanbare wegen, fiets- en wandelpaden. Waar iedere inwoner meetelt én meepraat, en kan genieten op en langs het water, van alle evenementen die weer door kunnen gaan en in gezellige centra van de verschillende wijken elkaar ontmoet. Gezamenlijk een gooi doen naar de ‘Groenste Gemeente’, en als dat in 2021 niet lukt, dan gaan we voor 2022. Met de expertise en groene vingers van de inwoners van ‘Aalsmeer Bloemendorp en ‘Parel aan de Poel Kudelstaart’ moet dat zeker lukken!

Foto’s archief AV

Lees vorig bericht

Sjoerd Vellenga nieuwe gemeentesecretaris

Lees volgend bericht

Absoluut Aalsmeer gaat eigen weg


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *