Dicky Zurel overleden

Door: redactie. In haar woonplaats Amsterdam is afgelopen maandag op Valentijnsdag mevrouw Dicky Zurel-van Creveld overleden. Zij werd 100 jaar.

Wie de naam Zurel noemt associeert deze onmiddellijk met bloemen. Vanaf het begin van de vorige eeuw is de naam Zurel verbonden met Aalsmeer en groeide het bedrijf uit tot het bekendste en omvangrijkste im- en exportbedrijf van bloemen en planten.

Dicky Zurel en Zoni Weisz bij de doop van de Zurella roos

Dicky Zurel was de echtgenote van de op 8 juli 1997 op 81-jarige leeftijd overleden Maurice Zurel. Dicky Zurel bleef doorgaans in de bloemenwereld op de achtergrond, hoewel er Aalsmeerders zijn die haar ongetwijfeld zullen herinneren van het evenement in het Aalsmeerse raadhuis op 26 september 1991. Onder leiding van bloemenarrangeur Johan Weisz werd daar een 22 meter lang bloemstuk gearrangeerd, bestaande uit 35.000 rode rozen, een nieuwe kruising afkomstig uit het Franse veredelingsbedrijf Meilland. In bijzijn van oud-notaris Hiel sprak Dicky Zurel de plechtige woorden: “Ik doop u Zurella”uit waarmee er weer een nieuwe roos aan het uitgebreide sortiment werd toegevoegd.

Het indrukwekkende bloemstuk kreeg een officiële vermelding in het Guinness Book of Records als zijnde het grootste bloemstuk ter wereld. Bij deze gelegenheid werden 10.000 Zurella rozen geveild ten bate van de gehandicapten in Aalsmeer.

Dicky Zurel werd vandaag  ter aarde besteld op de Joodse begraafplaats in Muiderberg.

Lees vorig bericht

‘Stoer groen’ op rotonde Zwarteweg

Lees volgend bericht

Officiële mededelingen 17 februari 2022                                                                                                                  


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *