Toegepaste kunst nog tot 22 januari te zien

Tot 22 januari heeft het publiek de kans om de expositie over mode en design in het Oude Raadhuis te bewonderen. Zes designkunstenaars tonen hier hun hoeden, sieraden, doeken, kleding en keramiek in eigentijdse ontwerpen waarin functionaliteit, techniek en materiaal als vanzelf in elkaar vloeien.
 
Hatdesigner Mirjam Nuver gebruikt traditionele materialen als haarvilt, sisal, panama en bandstro. De manier waarop deze materialen worden verwerkt is nieuw en innovatief. Ze maakt vrijwel geen gebruik gemaakt van voorgevormde houten mallen. Vormen ontstaan door uit de hand te vormen, materiaal in te knippen, naden te naaien, te vouwen, te kreuken of te rekken. De belangrijkste uitdaging voor Mirjam Nuver is de grens tussen originaliteit, draagbaarheid en de goede pasvorm.
 
Porselein
De carrière van porseleinbewerker Inge Bečka heeft sinds haar werkperiode in China een grote vlucht genomen. Inge verandert en vervreemdt de basisfunctie van een object zoals wij het kennen. Barok en strak, toegepast en vrij; de tegenstellingen en combinaties zijn ongewis en oneindig in het werk van Inge Bečka.
 
Sieraden
Sieradenmaakster Mecky van den Brink is van veel markten thuis. Ze ontwerpt kleurrijke halssieraden, armbanden ringen en broches met materialen als leer, kralen, kristal en textiel. Vanwege materiaal- en kleurgebruik wordt haar werk vaak geassocieerd met kitsch. Door het gebruik van goedkope materialen en het hanteren van eenvoudige vormprincipes neemt Van den Brink stelling tegen de rationalisering van andere (Nederlandse) sieraadontwerpers.
 
Breien als specialiteit
Brei- en ontwerpspecialiste Simone van Eerdenburg vestigde zich in 1998 als zelfstandig ontwerper. In deze beginjaren vonden haar ontwerpstalen hun weg naar internationale designcollectie waaronder Donna Karen, Missoni, Etro, Ralph Lauren, Calvin Klein en Nike.
 
Vanaf 2002 besloot zij haar ontwerpen voor haar eigen collectie in te zetten. Breien is haar specialiteit geworden. Dat doet ze met spannende materialen, combinaties en een onconventionele toepassing van de breitechniek. Het is haar handelsmerk geworden
 
Rouwsieraden
Sieradenontwerpster Gerrie Vermeulen maakt onder andere rouwsieraden, sieraden van kant en tot slot textielvormgever Mariëtte Wolbert. Zij creëert met haar textielontwerpen een eigen identiteit voor bedrijven, gemeenschappen, steden en sociale evenementen. Tijdens haar opleiding aan de Design Academie Eindhoven werd Mariëtte gefascineerd door het weven. Nog steeds zoekt zij als textielvormgever naar de grenzen van wat op het weefgetouw technisch mogelijk is. Werk van Mariëtte Wolbert zoals textielbuttons, kussens, shawls, huishoudtextiel is in verschillende museumcollecties opgenomen en heeft diverse onderscheidingen gehad.
 
Openingstijden van de expositie zijn donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het Oude Raadhuis bevindt zich in de Dorpsstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin