Prinsenbal, feest der feesten

Zaterdagavond werd in De Dorpstaveerne van Poelgilderdam het Prinsenbal gehouden. Dit is toch eigenlijk wel het feest der feesten met carnaval en het was dan ook flink druk.

Op de muziek van partyband Goed-Fout en Drive-In show JFS Sound werd volop gedanst en de nodige polonaises gelopen.

Sleuteloverdracht
Te midden van al dat feestgedruis verscheen daar ineens burgemeester Jobke Vonk. Ze overhandigde plechtig de sleutel van Poelgilderdam aan Prins Eduard Den Eerste. Hij beloofde goed voor zijn onderdanen te zorgen en de sleutel na het carnaval persoonlijk weer terug te zullen brengen.

Roze bandje, geen alcohol
Volgens Dorpshuis-beheerder Cor Brussen is de avond rustig verlopen. “We hadden met het team, De Pretpeurders en de gemeente van tevoren alles goed doorgesproken. De mensen achter de bar en de beveiliging waren goed voorbereid.”

Bij de deur moest iedereen zijn of haar legitimatie tonen en kreeg een blauw 18+-bandje of een roze ‘geen alcohol’-bandje. “Op het incasseren van wat gemopper na, hebben we niet vaak in hoeven te grijpen naar aanleiding dit nieuwe alcoholbeleid. Er is uiteindelijk niemand buiten gezet door de nieuwe regels.”

Kleine incidenten
Wel zijn er kleine incidenten geweest, zoals beledigingen, wangedrag en het proberen naar binnen te smokkelen van alcohol. En tot twee keer toe heeft de organisatie 112 moeten bellen door vechtpartijen op straat. “Dit ging ons te ver en hierbij moesten we hulp inschakelen.”

Cor Brussen is trots op zijn team, de gemeente en alle vrijwilligers van de carnavalsvereniging. “Het is een gezellig feestje geworden waar we met z’n allen van konden genieten.” 

Foto's hierboven en in galerie hieronder: Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin