Italiaanse passie in de polder bij expositie Sous-Terre

Uitbundige kleuren, vrolijke muziek, onder andere gebracht door de hartveroverende operazangeres Astrid Vrensen en improvisatietheater van Patrizia Esposito. Het werd afgelopen zaterdagmiddag de hartstochtelijke start voor de tentoonstelling 'Carnavale dell'Arte' die ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Galerie Sous Terre Aalsmeer werd geopend. Niemand minder dan Ans Markus was naar Aalsmeer gekomen. Ze zag, zo zei ze, de galerie voor het eerst van haar leven en was zeer onder de indruk van de locatie en van het gebodene.

Een groot deel van de bezoekers was na te zijn aangemoedigd, schoorvoetend bereid een glittermasker op te zetten en waande zich even deelnemer aan het bekende Venetiaanse carnaval. Het werd een sprankelende middag en zowel toneel als muziek kwamen tussen de vele schilderstukken, grafiek, bronzen beelden en foto's goed tot hun recht.

De kern van de expositie werd gevormd door werken van Robert Webster. Grote doeken met uitbundige kleurstelling en veelal de Venetiaanse maskerade als inspiratiebron. Maar ook doeken met prikkelende erotiek werden getoond. Andere namen van exposanten: Rachel-Ann Stevenson, Michael Parkes, Roland Art, Jamie Baldridge en Boudijn Uythof.

Wie graag letterlijk wil proeven van het Venetiaans Festival kan zaterdag 25 februari aanschuiven aan het Diner Concert met Opera Familia, DJ Classique Mr. Van Walsh en de gerechten van Maestro di Cocina Alfi Fiori. Aanvang 19.30 uur. De kosten zijn €52.50 per persoon en reserveren kan via de website van Sous Terre.

Op zondag 26 februari is er een lezing met een Venetiaanse brunch.

De expositie is te zien tot en met 9 april in galerie Sous-Terre (tegenover de watertoren.)

Foto's: mede dankzij de maskerade werd de opening nog kleurrijker. Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery hieronder)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin