Bewondering voor kunstzinnig en kostbaar schaakspel

Kunstenares Marianne Houtkamp had een tikkeltje last van haar rug afgelopen zondag. Gezien haar enorme productiviteit was dat niet heel verwonderlijk. Houtkamp lijkt bronzen beelden aan de lopende band te vervaardigen. Het maken van de 32 unieke bronzen schaakstukken was in slechts drie maanden gepiept. “Dan maak ik wel weken van 80 uur,” liet ze tussen de feestelijkheden door weten.
 
Zondag werd het tienjarig bestaan van galerie Sous-Terre gevierd. In de voormalige pompkelder van de watertoren was de entourage feestelijk. Geheel in stijl met de Afrikaanse bronzen beelden van Houtkamp, was er een Afrikaans muzikaal duo dat voor een swingend sausje zorgde. 
 
Theater en kunst. Het bleek een voorbode te zijn van wat de kunstminnende bezoeker dit jubileumjaar kan verwachten. Galeriehouder Nol de Groot is daarvoor een samenwerking aangegaan met theaterdirecteur Peter van Eick. Er zullen dit jaar diverse culturele en kunstzinnige activiteiten te bewonderen zijn aan de voet van de watertoren.
 
Prijskaartje
De expositie van Marianne Houtkamp draagt de naam 'Sensitivity' vanwege de persoonlijke en gevoelige weergave van de Afrikaanse nomadenvolkeren in brons. Het schaakspel 'Chess 2017' oogstte bewondering en verwondering bij de aanwezigen. Het prijskaartje ontbrak maar wie 60.000 euro kon neertellen, mocht het meenemen.
 
Opnieuw feestelijke opening
De werken van de 68-jarige kunstenares uit Laren zijn nog tot komende zondag te bewonderen. Dan moet het weer plaats gemaakt hebben voor een nieuwe expositie. Vanaf 13.00 uur is er opnieuw een feestelijke opening. Nu ter gelegenheid van de werken van de kunstschilders Hans Innemée, Lawrence Kwakye en beeldhouwer René Kleinveld. Deze expositie blijft tot 19 maart te bezichtigen.
 
Foto's: Bij het schaakspel: Aziz Rabbah, Trudy Rothe (medewerkers team Aalsmeer) Marianne Houtkamp, Nol de Groot, Janna van Zon (team Aalsmeer), Peter van Eick, Hans Houtkamp. Foto midden: Afrikaanse muziek (foto's Arjen Vos) onder: werk van Hans Innemée. (zie ook de gallery onder de advertentie)
 
(advertentie) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin