Column: ‘Kapje’

Vandaag is het de beurt aan Rinus Zuidervaart om zijn licht te laten schijnen over de actualiteiten. Het zal geen verwondering wekken dat hij dat doet met datgene wat ons allemaal bezig houdt…

Door: Rinus Zuidervaart. In de luchtsluis tussen twee schuifdeuren van het woon- zorgcentrum stond ik wat onhandig een mondkapje om te doen want slechts één goede functionerende rechter hand.

Een man met Harry- Slingermutsje haalde mij vlotjes in : ‘Ik vind mondkapjes klote!’

‘Ik vind Corona klote.’ Was mijn korte respons. hij liep verder het gebouw in. Discussie gesloten. Wel zo overzichtelijk. Geen  dubbele agenda’s ontrafelen. Niks ‘DeepState’. Geen bekeringen over en weer. Een weldadige eenvoud. Ook hier val ik niemand lastig. Zet de TV maar aan. Vanaf de Vooravond tot OP1.  Je kan er niet omheen. Daar voegt dit schrijven niets aan toe.

De 17 miljoen klimatologen van eerder zijn omgeschoold tot virologen.

De coronakilo’s blijven hardnekkig op verkeerde plaatsen hangen. ’s Ochtends behoedzaam op douchestoel voor spiegel manoeuvrerend zie je de tragiek der vergankelijkheid. Het is niet anders. Geen volle zalen meer..

Nadat ik eerder twee kilo was afgevallen ging ik hoopvol voor consult naar diëtiste. Rekenend op stempel of gekleurde strik

Zei ze ontuchterend: ‘mhmm  stabiel’. Op de terugweg kon ik met moeite warme bakker weerstaan.

Eigenlijk zouden we er allemaal eens lekker tussenuit moeten gaan. ‘Geel’ Griekenland bijvoorbeeld?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel