Zwemmen bij Surfeiland: gemeente geeft duidelijkheid

Door: redactie. Wie een duik neemt van de nieuwe steiger bij het Surfeiland of te water gaat via het onlangs aangelegde trappetje zal geen bekeuring aan zijn zwembroek krijgen. Eerder deze week ontstonden veel vragen over borden met een zwemverbod aan de zuidzijde van het Surfeiland. Het college heeft besloten dat dit gedeelte van het Surfeiland voor het publiek toegankelijk moet zijn. Het verbodsbord op die plek wordt dan ook verwijderd.

Met de waterskivereniging worden op korte termijn duidelijke afspraken gemaakt. De intenties om de veiligheid van zwemmers te waarborgen en tegelijkertijd de waterskivereniging de ruimte te geven hun sport te beoefenen, blijven overeind. De afspraken over het gebruik van het drijvende ponton door de waterskivereniging zullen publiekelijk kenbaar worden gemaakt. Het dringende advies voor zwemmers luidt: als de waterskivereniging gebruik maakt van het ponton, blijf daar dan weg als zwemmer.

Scherpe rotsen
De overige verbodsborden tussen de nieuwe aanlegsteigers links van het eilandhoofd en rechts voorbij de vlonder van restaurant On the Rock, blijven wel staan. Een zwemverbod is en blijft hier dus van kracht. Door de vele grote en scherpe rotsen en het bootverkeer is het hier voor zwemmers te gevaarlijk. Het gaat om een klein deel, er blijft links en rechts van het eiland voldoende ruimte voor zon- en waterliefhebbers.

Veiligheid boven alles
Het gedeelte rechts van het surfeiland waar na de zomer een boulevard is voorzien, is afgesloten voor het publiek. Dit vanwege voorbereidende bouwwerkzaamheden. In de waterlinie, maar ook onder het wateroppervlakte liggen scherpe rotsen en ook loopt hierdoor de (strand)bodem scherp weg. “Veiligheid boven alles,” zo geeft de gemeente aan, “blijf daar alsjeblieft weg als zwemmer!”

Foto’s archief AV/Laurens Niezen Fotografie en Jaap Maars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin