Zware straf Tim Bottinga, twaalf duels geschorst

Bottinga (links) en Benghanem voorlopig op de bank (foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Klaas Leegwater. De tuchtcommissie van de BENE-League heeft een zware straf uitgedeeld aan handballer Tim Bottinga. De speler van Aalsmeer is voor twaalf duels geschorst naar aanleiding van de ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen het Belgische Visé BM op 5 februari, Bottinga deelde tijdens een massale vechtpartij een vuistslag uit in het gezicht van tegenstander Yves Vancosen. 

Aalsmeer-speler Samir Benghanem is wegens zijn aandeel in de knokpartij (forse duw) voor zes duels geschorst. De Belg Vancosen (kopstoot) moet negen wedstrijd toekijken en doelman Nicolas Plessers neemt drie duels op het strafbankje plaats. 

Verbijsterd
Voorzitter Mike van der Laarse van Aalsmeer reageert vrijdagmorgen verbijsterd op de schorsingen. “Dit is ongelooflijk en oneerlijk. Ik begrijp dat de tuchtcommissie een stevig signaal wil afgeven na het incident, maar in de uitgedeelde straffen is de balans volledig zoek. Tim komt er heel slecht van af, terwijl de veroorzaker die een kopstoot uitdeelde en dit seizoen al een keer gestraft is minder zwaar wordt gestraft. Ik snap hier niets van.”

Aalsmeer zal waarschijnlijk niet in beroep gaan tegen de uitgesproken straffen die tot stand kwamen na een zitting deze week. “Ik denk dat een beroep geen zin heeft, en we willen de hele zaak zo snel mogelijk achter ons laten. We willen vooruit kijken”, aldus Van der Laarse die niet kan vertellen hoe Bottinga en Benghanem hebben gereageerd op de forse sanctie. “Ik heb ze nog niet gesproken.”

De interne straf die Aalsmeer vorige week had opgelegd aan Bottinga (voorlopige schorsing) telt niet mee voor het aantal wedstrijden dat de speler nu door de tuchtcommissie van de BENE-League is geschorst. Bottinga en Benghanem mogen in het voorjaar wel meedoen in de duels om de Nederlandse titel, die wedstrijden vallen onder de nationale bond. 

De bewuste wedstrijd Aalsmeer-Visé werd na twintig minuten bij 6-9 gestaakt. Volgens Gesinus Huistra, manager van de BENE-League, zal het duel in zijn geheel worden overgespeeld op neutraal terrein. 

Lees vorig bericht

Wethouder belooft groot onderzoek verkeersbewegingen

Lees volgend bericht

Column: ‘Sterrenstof’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *