Zingen in de regen

Zingend over het zebrapad op de Mijnsherenweg

Door: Arjen Vos. Weinig mensen zullen zich normaal gesproken naar buiten wagen om eens lekker een wandeling te maken als het ‘met bakken uit de hemel’ komt. Anders wordt het wanneer je je hebt ingeschreven voor de avondvierdaagse en je toch vier dagen achtereen moet lopen om een medaille te bemachtigen. De regen leek gisteren geen vat te krijgen op het humeur van met name de vele kinderen die meededen. Her en der kwamen ze zelfs vrolijk zingend voorbij.

De 650 deelnemers aan het vier avonden tellende wandelevenement in Kudelstaart lieten zich gisteren op dag twee dag niet kisten. Ze trokken de stoute schoenen en regenkleding aan en gingen dapper op pad. Zo’n 450 sportievelingen wandelen dagelijks de tocht van vijf kilometer maar er zijn er ook die kiezen voor de tien kilometer. Overigens valt volgens de organisatie niet met zekerheid te zeggen hoeveel wandelaars er precies in actie komen omdat veel begeleiders meelopen zonder zich te laten registreren. Er kunnen elke avond zomaar tegen de duizend wandelaars op de been zijn.

Vrijwilligers
Om dit te organiseren lukt niet zonder de hulp van de pakweg 80 vrijwilligers die zich in allerlei functies belangeloos inzetten. Bijvoorbeeld als klaar-over. Of verkeersregelaar waarvoor men zelfs een cursus moest volgen en een examen moest afleggen. Maar ook voor het bedenken en uitzetten van routes, de verzorging van de kraampjes onderweg en het bijhouden van de administratie is ‘personeel’ nodig. Op het moment dat het nodig is staan EHBO’ers paraat. Ook is er een klein legertje sponsors bereid gebleken om een wenselijk financieel steentje bij te dragen aan het laten slagen van deze 22e editie. Dat lijkt halverwege al gelukt. Geen regen die daar iets aan kan veranderen. Overigens ziet het ernaar uit dat de natste avond achter de rug is.

Wie zin heeft om ook nog een of twee avonden mee te wandelen, kan zich woensdag en donderdag ter plekke melden bij de organisatie in het Dorpshuis. De start is om 18 uur.

(Foto’s: Arjen Vos, zie ook de galerij onder de advertentie van Meer voor Fietsen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin