Zieke iepen aan Dreef verwijderd

In december 2020 werden er ook al iepen verwijderd aan de Dreef (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Bij drie Iepen aan de Dreef in Aalsmeer is Iepziekte geconstateerd. Om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen zijn deze bomen inmiddels verwijderd. In het najaar worden er nieuwe bomen op deze plaats geplant.

Zieke bomen worden direct weggehaald om aantasting van gezonde bomen te voorkomen. Dat geldt ook voor de drie bomen aan de Dreef. De gemeente hanteert een groen-voor-groen beleid. Dit betekent dat er voor elke gekapte boom een nieuwe terugkomt. In het najaar wordt gekeken welke nieuwe bomen er op deze locatie worden herplant.

Schimmel
Iepziekte is een schimmelinfectie waardoor een boom snel afsterft. Doordat de boom bij het binnendringen van de schimmel direct zijn houtvaten ter hoogte van de infectie afsluit, krijgt dit deel van de boom geen vocht en voeding meer. Het aangetaste deel sterft hierdoor snel af, maar de schimmel woekert door in de boom. Binnen veertien dagen sterft de hele boom. De iepziekte verspreidt zich gemakkelijk van aangetaste naar gezonde bomen. Dat gebeurt door iepenspintkevers die de schimmel dragen en door wortelcontact van iepen onderling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin