Zaterdag Verkoopdag Historische Tuin

Verkoopdag (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. De bekende jaarlijkse Verkoopdag van de Historische Tuin Aalsmeer staat in de startblokken. Zaterdag 23 maart kan iedereen hier terecht voor een overvloed aan tuinproducten. In Aalsmeer en omstreken is deze dag een fenomeen; het is het ideale moment om ‘ambachtelijke’ tuinproducten van hoge kwaliteit te verkrijgen voor aantrekkelijke prijzen. Wie vroeg komt, heeft de ruimste keus. Vanaf 9 uur staan de Tuinmedewerkers klaar om bezoekers van advies te voorzien en waar nodig te helpen bij het naar de auto brengen van de aankopen.

Er is een ruime sortering van grote, groenblijvende haagbeplanting beschikbaar, waaronder diverse prunussoorten. Het museum dat bekend staat om de rozen, biedt deze dag een groot assortiment struikrozen aan in diverse soorten en kleuren. Verder zijn er klimplanten zoals clematis, winterjasmijn en kamperfoelie, fruitbomen (appels/peren), coniferen, rododendrons, bladhoudende heestersoorten en bloeiende heesters zoals hibiscus, Weigelia en Deutzia. Ook de echte Aalsmeerse seringen ontbreken uiteraard niet, zowel struiken als bossen bloeiende seringen zijn te koop.

Om 16 uur is de Verkoopdag ten einde. De Historische Tuin is gevestigd aan het Praamplein, met een openbaar parkeerterrein voor  de deur (blauwe zone).

Seringenweekend
Vanaf 30 maart is de Historische Tuin weer zes dagen per week regulier open voor publiek. Het openingsweekend is er meteen een evenement dat het bezoeken meer dan waard is. Zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april wordt namelijk het Seringenweekend gehouden.

Tijdens het Seringenweekend is er een overzicht van bloeiende seringen te zien, afkomstig van diverse kwekers en de Historische Tuin zelf. Ook zijn er demonstraties seringen enten, films, rondleidingen, rondvaarten, informatiestands en meer. Zaterdag 30 maart is het museum open van 10 tot 16.30 uur. Zondag 31 maart (Eerste Paasdag) en maandag 1 april (Tweede Paasdag) van 12 tot 16.30 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel