Zaterdag Verkoopdag Historische Tuin

Foto archief AV/Arjen Vos

Door: redactie. Zaterdag 25 maart houdt de Historische Tuin weer de traditionele Verkoopdag. Iedereen kan hier tussen 09:00 en 16:00 uur terecht voor diverse tuinproducten.

De Verkoopdag vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van maart. In Aalsmeer en omstreken is deze dag uitgegroeid een fenomeen; het ideale moment om authentieke tuinproducten van hoge kwaliteit te verkrijgen voor aantrekkelijke prijzen. Wie vroeg komt, heeft de ruimste keus. Medewerkers van de Historische Tuin staan vanaf 09:00 uur klaar om bezoekers van advies te dienen en waar nodig te helpen bij het naar de auto brengen van de aankopen.

Rozen en meer
Het museum staat onder andere bekend om de rozen en biedt deze dag een ruim assortiment struikrozen aan in diverse soorten en kleuren. Verder zijn er klimplanten zoals clematis, winterjasmijn en kamperfoelie, fruitbomen (appels/peren), haagbeplanting, coniferen, diverse bladhoudende heestersoorten en bloeiende heesters zoals hibiscus, hortensia, Weigelia, Deutzia en Ribes. Ook zijn er echte Aalsmeerse seringen verkrijgbaar, zowel struiken als bossen bloeiende seringen.

Jaar van de Sering
Tijdens de Verkoopdag is ook de nieuwe tentoonstelling in het kader van het Jaar van de Sering te bekijken. Deze bevindt zich in de stal van de historische boerderij. Naast panelen met veel foto’s en uitleg zijn er voorwerpen en een speciale virtual reality beleving van het ‘donkeren’ van seringen. In de veilingzaal draait een film over de seringenteelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin