Yuverta start schooljaar feestelijk

Door: redactie. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en voor de leerlingen die voor de vakantie nog naar ‘het Wellant’ gingen, zal het wennen zijn aan de naam ‘Yuverta’ die sinds deze week op en aan de gevels van de drie scholen prijkt. Maandagmorgen werd de Yuverta vlag gehesen op de mbo-vestiging aan de Linnaeuslaan waarmee de naamsverandering een officieel en feestelijk tintje kreeg. De namen ‘Westplas’ en ‘Groenstrook’ behoren hiermee definitief tot het verleden.

Bij de drie Aalsmeerse Yuverta scholen wordt het groene onderwijs sterk vertegenwoordigd. Groen denken en doen, dat is wat Yuverta de leerlingen wil bijbrengen. Yuverta Aalsmeer biedt voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs met het vmbo (voorheen de Groenstrook), de mavo/vmbo-T (voorheen de Westplas) en het mbo in diverse groene richtingen. Er wordt les gegeven over dieren, voeding, bloemen, teelt, handel en techniek maar leerlingen en studenten kunnen er ook voor kiezen om te leren de leefomgeving mooier en duurzamer te maken. Doordat de organisatie groter is geworden, kunnen krachten worden gebundeld en kan kleinschalig onderwijs worden verzorgd. Yuverta gaat voor persoonlijk en dichtbij.

Doorlopende leerweg
Dit jaar wordt er gestart met een doorlopende leerweg. Dit houdt in dat de vmbo/mavo leerlingen al vroeg kennis maken met de opleidingen die bij Yuverta op het mbo gegeven worden. Hierdoor biedt Yuverta de vmbo-leerlingen de kans om versneld hun mbo-diploma te halen met extra verdieping in het vakgebied.

Leven lang ontwikkelen
Omdat de maatschappij in hoog tempo verandert door ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en nieuwe technologieën, veranderen de eisen die aan werknemers worden gesteld ook steeds sneller. Daarom is het volgens Yuverta belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Yuverta Leven lang ontwikkelen (LLO) biedt daarvoor op maat gemaakte cursussen, trainingen en opleidingstrajecten aan.

Eco-Schools
De locaties in Aalsmeer hebben een certificering voor Eco-Schools, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Door met duurzaamheid in de lessen bezig te zijn, leren de leerlingen en studenten dat je zelf door bewuste keuzes te maken, kunt bijdragen aan een betere en groenere wereld.

Foto’s Jaap Maars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin