Wintermarkt Zorgcentrum broodnodig

Zaterdag werden de deuren van Zorgcentrum Aelsmeer wijd open gezet voor publiek vanwege de wintermarkt die werd georganiseerd. Voor de bewoners weer een 'uitje in eigen huis', maar vooral voor de snuffelaars en verzamelaars kansen om een zogenaamd pareltje tussen de koopwaar aan te treffen.

Erwtensoep, koffie met appeltaart, een optreden van Dameskoor Davanti, het immer dynamische enveloppentrekken en uiteraard vele kraampjes waar diverse handelswaar werd aangeboden. De wintermarkt mocht op veel belangstelling rekenen van ouderen, maar ook van de jongere-ouderen, waartoe onze aanwezige fotograaf zich tot zijn spijt, zo bekende hij, inmiddels ook rekent.

Wegbezuinigd
Het zorgcentrum, dat vorige maand nog het 25-jarig jubileum vierde, voert als motto “Goed in het gewone, dichtbij de mensen”. Om goed in het gewone te zijn, of om daar nog net een stapje bovenop te kunnen zetten zijn middelen nodig. Middelen die veelal wegbezuinigd zijn door het systeem van de zorgzwaartepakketten. Middelen die vaak bekostigd worden vanuit de opbrengsten van dergelijke wintermarkten, zoals die zaterdag plaatsvond.
 
Zorgcentrum Aelsmeer is daar niet uniek in, de meeste Nederlandse zorginstellingen halen daar de krenten in de pap voor de bewoners vandaan. Zou u op andere wijze een steentje kunnen bijdragen aan het welzijn van de bewoners? Neem eens een kijkje op de website van Aalsmeer Voor Elkaar, ook vrijwilligers zijn nog steeds hard nodig.

Tekst: Mariëlle Wegman; foto's: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van Aalsmeervoorelkaar)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel