Wie verdient koninklijke onderscheiding?

Door: redactie. De lintjesregen van de recente Koningsdag is nog maar net opgedroogd of de mogelijkheid om mensen aan te dragen dient zich alweer aan. Wie iemand kent die zich belangeloos bovenmatig inzet voor de samenleving kan deze persoon of personen voordragen voor een koninklijke onderscheiding.

Hiervoor gelden richtlijnen. Belangrijk is dat de inspanningen gedurende langere tijd worden uitgevoerd en ten gunste komen van de samenleving of dat zij een voorbeeldfunctie vervullen. Daarnaast is het noodzakelijk dat de onderscheiding wordt aangevraagd in de gemeente waar de voorgedragen persoon woont. Bij de gemeente Aalsmeer kunt u dus alleen een lintje aanvragen voor inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart.

Om iemand voor te dragen voor de algemene gelegenheid (Lintjesregen) in april 2022 kan contact worden opgenomen met Marja Wiersma van het Kabinet van de burgemeester van de gemeente Aalsmeer via telefoonnummer(0297) 38 75 12 of via het e-mailadres marja.wiersma@aalsmeer.nl.  Aanvragen moeten vóór 1 juli 2021 bij de gemeente ingeleverd zijn.

Foto archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 20 mei 2021

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: Goos Kaaijk, drummer


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *