Wessel Huisjes laat van zich horen

Wessel Huisjes (Foto Mekong Valley Foods)

(Advertorial) Was het vorige week de Haarlemse zendelinge Jolanda Odyio-Kuiphof die een lezing gaf, donderdagavond is Wessel Huisjes te gast bij de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG). In het onlangs geheel gerenoveerde ‘Anker’ achter de Oosterkerk, vertelt Wessel Huisjes over zijn levenswerk: het opzetten en leiden van een voedselproductiebedrijf in het grensgebied van Thailand en Laos.

De Deventenaar verkeert al enige tientallen jaren in Azië waar hij met zijn team een kwekerij van Sacha Inchi noten heeft opgezet. Deze noten zijn niet alleen rijk aan proteïne, ze leveren ook omega3 olie terwijl van de bladeren thee kan worden gemaakt. Een ideaal product dat zowel geschikt is voor eigen consumptie als voor de verkoop. Daarbij kunnen kleine lokale boeren een bestaan opbouwen door zelf de noten te gaan verbouwen.

World Servants
De ACG ondersteunt het project van Wessel voor de komende jaren. Deze week is Wessel met zijn gezin naar Nederland overgekomen. Deels om vakantie te houden, deels om fondsen te werven voor zijn project. Aalsmeer is de eerste gemeente die hij aandoet om een presentatie te geven. De link die Wessel met Aalsmeer heeft is dat hij begin jaren ’90 leider was van een World Servants Project waarbij Aalsmeerse jongeren hebben meegewerkt aan de bouw van een school in Jamaica.

Barcelona
Overigens is Wessel niet de enige spreker. Ook Bernabe Huaytala is aanwezig. Deze eveneens door de ACG ondersteunde zendeling zal vertellen over zijn werk in Barcelona.

De avond begint om 20:00 uur. Gebouw ’t Anker bevindt zich achter de Oosterkerk aan de Oosteinderweg 269 te Aalsmeer.

(Foto Mekong Valley Foods)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin