Wereldrecord podcast maken met Aalsmeerse inbreng

Erik Kreike en Anna Maria Giannattasio in 'Beeld en Geluid'

Door: redactie. Zondag eindigde de Dutch Media Week in het Hilversumse ‘Beeld en Geluid’. Onderdeel daarvan was een wereldrecordpoging podcasts maken waar ook ‘Radio Aalsmeerders’ Erik Kreike en Anna Maria Giannattasio zich voor hadden aangemeld. Zij vulden gezamenlijk één van de tweehonderd uren onafgebroken en live podcasts maken.

Onderwerpen waren de lokale omroep Radio Aalsmeer én er was een Aalsmeerse primeur. Onderdeel van deze wereldrecordpoging was namelijk de start van de ‘Praam & Penta Podcast’ waar menig Pramenraceteam volgens de twee radiomakers nog veel plezier aan zal beleven.

Magie en historie
Onder het motto ‘ Hyperlokaal Aalsmeer’ vulden en Erik en Anna Maria een uur van de langste podcast ter wereld met Aalsmeerse thema’s. Aan bod kwam vrijwilligerswerk, de magie van het maken van lokale radio, de historie van de Pramenrace, de Dippers en natuurlijk het geluid van een echte Penta. Met elk uur wisselende podcastmakers was het risico voor Erik en Anna Maria aanwezig dat ze midden in de nacht aan de beurt zouden komen. En dat bleek ook het geval. Gelukkig voor hen konden ze het tijdstip van 03:00 omzetten naar 09:00 zondagmorgen zodat ze fris en fruitig achter de microfoon hun passie voor Aalsmeer konden delen en zo hun bijdrage konden leveren aan de geslaagde poging.

De Praam & Penta Podcast zal in aanloop naar de Feestweek en Pramenrace in 2023 première gaan op Radio Aalsmeer en is daarna te beluisteren op de diverse Podcast kanalen.

(Foto’s pr)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin